Svensk trio tar över schweizisk storklubb

Schweiziska ishockeylaget SC Bern får svenska röster i båset. Laget har gjort klart med Johan Lundskog som huvudtränare och Christer Olsson och Mikael Håkanson som assisterande.

Mikael Håkanson blir assisterande tränare i Bern. Arkivbild.

Mikael Håkanson blir assisterande tränare i Bern. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2021-04-28 17:13

Johan Lundskog var tidigare assisterande tränare i Frölunda under tre säsonger innan han 2019 lämnade för Davos i Schweiz, där han gjorde två säsonger som assisterande.

Nu blir det första gången som huvudtränare för ett seniorlag. Något 36-åringen ser fram emot.

– Det var det här som jag ville göra – och åren som jag fick i Göteborg var de viktigaste åren i min karriär. Tveklöst. Jag lärde mig enormt mycket av Roger Rönnberg (tränare i Frölunda) och alla andra som jag hade förmånen av att jobba med där. Det var ju anledningen till att jag ville ta nästa kliv, säger Lundskog till Göteborgs-Posten.

Redan förra sommaren försökte SC Bern värva Lundskog, men då hade han ett år kvar på kontraktet med Davos. Kontraktet med Bern är skrivet över de kommande två säsongerna, meddelar klubben på sin hemsida.

Vid sin sida i tränarbåset kommer han att få Örebros assisterande tränare Christer Olsson samt Mikael Håkanson, som nyligen lämnade den rollen i Djurgården. Olsson kommer att ansvara för defensiven och Håkanson för offensiven.

Johan Lundskog, till vänster, under tiden i Frölunda. Arkivbild.
Johan Lundskog, till vänster, under tiden i Frölunda. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!