Svenska CHL-succén – triss i segrar

Första åttondelsfinalerna i Champions Hockey League-slutspelet gick alldeles utmärkt, ur svensk synvinkel. Frölunda, Färjestad och Luleå vann sina matcher och tog ett första kliv mot avancemang. Däremot blev det förlust för Rögle borta mot Salzburg.

Joel Lundqvist var stor segerorganisatör hemma mot Straubing i CHL. Arkivbild.

Ishockey2022-11-15 20:36

I Scandinavium visade en rutinerad räv att gammal är äldst.

Den första perioden mellan Frölunda och tyska Straubing slutade mållös, trots att hemmalaget fick möjlighet att spela fem mot tre i slutet.

I den andra var det dags för Joel Lundqvist att spräcka dödläget. 40-åringen satte 1–0 till Frölunda efter fint samspel med Patrik Carlsson.

Mats Rosseli Olsen utnyttjade ett misstag i motståndarförsvaret till 2–0 innan Lundqvist kliva fram på nytt.

3–0 kom efter att veteranen smällt upp pucken i nättaket och där var matchen över.

Liam Dover Nilsson satte pricken över i:et med sitt 4–0-mål, vilket blev slutresultatet.

Färjestad och Luleå vann

I Karlstad bjöd Färjestad på en spännande kamp mot tjeckiska Mountfield.

Det började bra när Joakim Nygård satte 1–0 tidigt i första perioden, men sedan skulle det vända. Mountfield gick upp i en 3–1-ledning innan hemmalaget vaknade.

Marcus Nilsson reducerade, Remi Elie kvitterade och Joel Nyström avgjorde till 4–3.

Även Luleås bortamöte mot Wolfsburg blev dramatiskt. Norrbottningarna chockstartade med två snabba mål från Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek.

Wolfsburg reducerade men Luleå svarade när Julius Honka gjorde 3–1. Hemmalaget fick in ytterligare en reducering men Luleå kunde hålla undan och vinna med 3–2.

Rögle kammade noll

För regerande CHL-mästaren Rögle gick det däremot tyngre. Borta mot Salzburg tog hemmalaget ledningen i den andra perioden innan Rögle kunde kvittera genom Ludvig Larsson.

Det räckte dock inte till någon poäng. Salzburg gick i från till 3–1 i den tredje perioden, vilket även blev slutresultatet. Matchen avslutades med ett rejält gruff där bortalagets Marco Kasper var inblandad.

Nu har Rögle uppförsbacke inför returmötet i Ängelholm om en vecka, då även övriga svenska CHL-lag spelar sina returer.