Svenska mål i Floridavinst – närmar sig toppen

Svensklaget Florida knappar in på divisionsledaren Carolina. När lagen möttes i nattens NHL-ishockey gick Florida hem med segern efter förlängning – tack vare mål av Alexander Wennberg och Gustav Forsling.

Floridas center Alexander Wennberg gratuleras av lagkamraterna efter att ha kvitterat i matchen mot Carolina.

Ishockey2021-04-25 07:38

Florida har klättrat upp till andra plats i NHL:s Central Division, bara en poäng efter Carolina – men med två fler spelade matcher.

I den tredje perioden i söndagsnattens match ledde Carolina med 3–1, när två av Floridas svenskar klev fram. Det tog bara drygt tre minuter efter Carolinas 3–1-mål innan Gustav Forsling och Alexander Wennberg först hade reducerat, och sedan kvitterat.

"Enorm seger"

Resultatet 3–3 stod sig matchen ut och i förlängningen avgjorde finländaren Aleksander Barkov för Florida.

– Det här var en enorm seger för oss, säger MacKenzie Weegar, som låg bakom alla lagets fyra mål genom att passa fram till tre och göra ett själv.

– Vi ville verkligen vinna. Alla som spelade ska ha kredd. Vi kämpade hårt.

Tre poäng bakom i tabellen jagar förra årets Stanley Cup-vinnare Tampa Bay, som har goda chanser att komma ikapp då laget har spelat två matcher mindre än Florida.

I potten ligger en plats i Stanley Cup-slutspelet, dit de fyra främsta i årets fyra NHL-divisioner kvalar in.

Calgary slog Montreal

I den kanadensiska divisionen strider Montreal och Calgary om den fjärde och sista slutspelsplatsen. Lagen möttes för andra dagen i rad – och precis som i gårdagsmatchen var det Calgary som drog det längsta strået och knappar därmed ytterligare in på Montreal.

Tack vare bland annat 30 räddade puckar av Jacob Markström i Calgary-målet fick laget en 4–2-ledning. När Montreal tog ut målvakten i slutminuterna kunde sedan Rasmus Andersson sätta slutresultatet 5–2 i tom bur.

Calgary ligger på femte plats i NHL:s kanadensiska division, fyra poäng bakom Montreal, men med en match mer spelad. Lagen möts igen natten mot tisdag, svensk tid.