Svenskarna höll sig framme när NHL var tillbaka

Svenskarna visade framfötterna när NHL var tillbaka, natten mot onsdagen. Victor Hedman noterades för två assist när hans Tampa Bay besegrade Montreal med 5–4. Lukas Vejdemo blev målskytt för Montreal.

Victor Hedmans Tampa Bay vann mot Montreal. Arkivbild.

Ishockey2021-12-29 04:59

Den nordamerikanska ishockeyligan NHL tog lite extra julledigt på grund av pandemin och det var decimerade styrkor som möttes när spelet drog i gång igen på tisdagskvällen, lokal tid.

Nio Montreal-spelare hindrades från att spela på grund av covidreglerna. För Tampa Bay var det sex stycken, däribland båda ordinarie målvakterna, som var tvungna att stå över hemmamötet med Montreal.

Det var gästerna som öppnade bäst. Lukas Vejdemo gav Montreal ledningen halvvägs in i den första perioden. Men matchen var långt ifrån över där.

Ett välkommet återseende i Tampa Bay var Brayden Point, som har varit borta från spel sedan den 20 november på grund av en skada. Point firade återkomsten med två mål, varav ett av dem på en framspelning från Victor Hedman. Samme Hedman var även framme och serverade Ondrej Palat till 5–4 i förlängning.

Även i matchen mellan Los Angeles och Vegas var svenskarna framme. Under en galen dryg minut gjordes hela fyra mål, varav ett kom från Adrian Kempe.

Svenskens mål blev dock mest en tröst för Los Angeles. Vegas vann matchen med 6–3 och efter mål från bland andra Mattias Janmark.