Svenskbacken förlänger med CSKA Moskva

Fredrik Claesson, 30, stannar i CSKA Moskva. Den svenske ishockeybacken har förlängt sitt kontrakt med den ryska huvudstadsklubben.

Fredrik Claesson under tiden i NHL. Arkivbild.

Fredrik Claesson under tiden i NHL. Arkivbild.

Foto: Bill Kostroun/AP/TT

Ishockey2022-12-25 10:31

Fredrik Claesson lämnade Nordamerika och NHL när han i somras presenterades som ny spelare i KHL-klubben CSKA Moskva – runt fem månader efter Rysslands invasion av Ukraina.

Ett val som möttes av stor kritik men enligt agenten Aljoša Pilko skrevs det på före kriget.

"Det finns egentligen ingenting att diskutera. Han hade inga andra alternativ. Det här blev klart innan nyår", sade Pilko till Expressen i somras.

"Jag skrev på för CSKA Moskva för att visa vad jag går för. Det var därför jag kom hit, för att bevisa mig själv. Sedan var det inget lätt beslut rent politiskt", sade Claesson själv i en intervju med KHL:s webbplats i augusti.

Men nu förlänger alltså Claesson sitt kontrakt med två år med den ryska huvudstadsklubben, även känt som den ryska arméns lag. Det meddelar CSKA Moskva på sin webbplats på julafton.

I CSKA Moskva spelar även målvakten Adam Reideborn.

Claesson är totalt en av sju svenska spelare som har spelat i KHL den här säsongen. Då räknas Viktor Svedberg in som har kazakiskt pass och representerar Kazakstans landslag.

Tre Kronor har sedan tidigare stoppat alla svenska KHL-spelare från landslagsspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!