Svenske Ersson i mål när Philadelphia vann

Svenske målvakten Samuel Ersson täppte igen nästan helt när hans Philadelphia slog Buffalo med 5–1 och därmed avslutade lagets tre matcher långa förlustsvit. –Jag har haft en tuff start, men den här segern får mig på ett sätt tillbaka på rätt spår, säger han enligt nhl.com.

Philadelphias svenske målvakt Samuel Ersson släppte bara in ett mål när Buffalo besegrades natten mot lördagen.

Ishockey2023-11-04 04:52

Philadelphias förstemålvakt Carter Hart skadade sig i förra mötet mot Buffalo och är borta tills vidare. Därför var det 24-årige Samuel Ersson från Falun som stod mellan stolparna när de båda lagen möttes igen natten mot lördagen.

Philadelphia körde mer eller mindre över Buffalo och ledde redan efter första perioden med 3–0. I andra perioden utökade Garnet Hathaway till 4–0.

"En bra känsla nu"

Först i tredje perioden lyckades Buffalo, genom finske Henri Jokiharju som gjorde sitt första mål för säsongen, få hål på Ersson i Philadelphias mål.

Men närmare än så kom inte Buffalo. I tredje periodens tolfte minut gjorde i stället Bobby Brink 5–1 för Philadelphia vilket också blev det slutliga resultatet.

– Det är en bra känsla nu, lite lättnad för mig. Vi fick en bra start och det satte tonen för matchen. En bra start är ju alltid en bra start, det ger hela laget och även mig momentum. Men för mig handlar det till sist ändå om att stoppa puckarna, säger Ersson.

"Kommer att stöta på svårigheter"

Philadelphias tränare John Tortorella sade efter matchen att han gillar sitt lag, även om de innan nattens vinst åkt på tre förluster i rad.

– Jag vet att vi haft en dålig period och förlorat några matcher, men jag gillar vårt lag. Jag gillar balansen i laget. Vi kommer att stöta på svårigheter längs vägen i år, men jag gillar lagets attityd oavsett om vi vinner eller förlorar. Jag tycker att alla bidrar, sade Tortorella.