Svensklaget i KHL satt i karantän

Jokerit måste skjuta upp sina fem kommande matcher i KHL. Det finländska laget, med fyra svenska spelare i truppen, har satts i karantän efter att ha exponerats för coronaviruset i onsdags.

Målvakten Anders Lindbäck spelar i Jokerit som nu måste sitta i karantän. Arkivbild.

Målvakten Anders Lindbäck spelar i Jokerit som nu måste sitta i karantän. Arkivbild.

Foto: Thomas Johansson/TT

Ishockey2020-09-11 12:20

Spelare i det ryska laget Neftechimik Nizjnekamsk som Jokerit mötte i onsdags har konstaterats vara smittade av coronaviruset. Därför har finländska myndigheter beordrat spelarna i Jokerit att sätta sig i karantän i 14 dagar, uppger Svenska Yle.

Helsingforsklubbens fem kommande matcher skjuts upp och spelas vid ett senare tillfälle. Spelarna i Jokerit har testats och samtliga har lämnat negativa provsvar.

I Jokerit spelar den svenske målvakten Anders Lindbäck liksom backarna Viktor Lööv och Jonathan Pudas samt forwarden John Norman.

Jokerit har fått en stökig start på KHL-säsongen. Klubben uteblev från ligapremiären mot Dinamo Minsk i Belarus i förra veckan. Tanken på att klubben skulle spela en match i Belarus samtidigt som protester mot regimen pågick kritiserades av supportergrupper. Enligt finländska medieuppgifter hade dödshot riktats mot spelarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!