Svenskmål från halva plan fick målvakt utbytt

Ottawas svenske back Erik Brännström gjorde mål för andra matchen i rad i utklassningssegern hemma mot Calgary (6–1) i NHL-ishockeyn.

Ottawa utklassade Calgary med tennissiffrorna 6–1 på hemmais i NHL.

Ishockey2021-02-26 07:51

21-åringen, tidigare i bland annat HV71, plockade upp en utrensad puck vid rödlinjen, tog några skär in på Calgarys sida av den neutrala zonen och skickade den mot mål. Trots att skottet varken såg speciellt hårt eller välriktat ut släppte bortalagets tjeckiske målvakt David Rittich in pucken som betydde 4–1 till Ottawa efter 7.24 i andra perioden.

Några minuter efter målet byttes en besviken Rittich ut och på ett videoklipp sågs han dunka sitt hjälmbeprydda huvud i en vägg av besvikelse.

Rittichs ersättare, ryssen Artyom Zagidulin, kunde i rädda matchen för Calgary som förlorade med 1–6 i svenske stjärnmålvakten Jacob Markströms frånvaro.

Brännströms mål var hans andra på lika många matcher. Han satte även ett mål i 5–4-segern efter straffläggning hemma mot Montreal tidigare i veckan.

I Chicagos 2–0-seger borta mot Columbus gjorde Carl Söderberg mål för tredje matchen i rad när han skickade in det avslutande målet i tom bur.