Svenskmål säkrade Los Angeles seger

Svenska Adrian Kempe och Viktor Arvidsson gjorde varsitt straffmål och tog deras Los Angeles från underläge till vinst mot Colorado i nattens NHL-ishockey.

Los Angeles Adrian Kempe satte den avgörande straffen mot Colorado.

Ishockey2022-12-30 06:07

Los Angeles låg under med två mål efter andra perioden. Men med ett mål av Alex Iafallo i powerplay i tredje och sedan ytterligare ett mål av Sean Walker lyckades Los Angeles ta matchen till förlängning och slutligen straffar.

I andra straffomgången satte Viktor Andersson sitt skott bakom Colorados målvakt Aleksandr Georgijev, Colorado missade sin straff och Adrian Kempe kunde slå spiken i kistan och bärga vinsten till Los Angeles.

Annars var det glest med svenska målskyttar i nattens omgång. Svenskmålen, fram till Arvidssons och Kempes straffmål, gick att räkna på ena handens fingrar.

Nattens första svenskmål gjordes av Calle Rosén när Saint Louis vann hemma med 3–1 mot gästande Chicago. Det var Roséns fjärde för säsongen.

Emil Bemström gjorde sitt tredje mål för säsongen när hans Carolina, på besök i New York, förlorade med 1–2 mot Islanders.

Den tredje svenske målskytten var Mika Zibanejad som gjorde Rangers enda mål när New Yorklaget förlorade med 2–1 på bortaplan i Florida mot Tampa.

Svenskmål nummer fyra stod 23-årige Pontus Holmberg för när han gjorde NHL-karriärens tredje mål i första perioden när hans Toronto mötte Arizona på bortais. Även lagkamraten Calle Järnkrok gjorde ett mål, hans åttonde för säsongen, i första perioden men tyvärr hjälpte svenskarnas insatser inte långt i slutändan.

Arizona vann till slut med 6–3 efter att ha vunnit tredje perioden med fyra mål mot Torontos noll.

New York Rangers center Mika Zibanejad var en av blott fem svenska målskyttar i nattens NHL-ishockey.