Svenssons galna lobbmål räckte inte

Ett lobbskott nästan från egen målvakt – i mål bakom motståndarmålvakten. En sådan overklighet blev verklighet när Timråbacken Per Svensson slog till borta mot Malmö. I matchen föll emellertid Timrå med 3–6.

Timrås Per Svensson jublar efter sitt osannolika lobbmål mot Malmö.

Ishockey2021-12-21 21:17

Det var efter 1.50 i den andra perioden som både spelare och publik i Malmö arena var tvungna att gnugga händerna i ögonen både en och två gånger.

Hade det som hänt verkligen hänt?

Ja, så var onekligen fallet.

33-årige Per Svensson har tidigare under säsongen gjort tre mål för sitt Timrå. En sak är säker: om han någonsin skulle glömma bort dessa kommer han aldrig att glömma sin fjärde fullträff.

"Riktigt sjukt"

Svensson fick pucken bakom egen kasse, där han blev stående ett tag och avvaktade. Sedan klev han fram och lobbade ut pucken, från en position strax framför egen målvakt. Det blev en lång och hög historia som flög över isen, och som landade precis framför Daniel Marmenlind. Malmömålvakten ställdes dock helt av studsen och ett helt osannolikt mål var ett faktum.

– Det var riktigt jäkla sjukt, utbrast Timråforwarden Jens Lööke i C More.

Marmenlind själv var emellertid inte särdeles nedslagen.

– Jag vet inte vad man ska säga – det är nästan så att jag garvar åt det efteråt, sade han till C More.

– Det är studsis där borta, sade han med ett leende.

Vann ändå

Och resten av Malmö kunde också ta det otroliga målet med ett skratt. För trots att Svenssons 1–2-mål följdes upp av 2–2 gick Malmö – som ledde med 2–0 efter första perioden – till periodvila med en 3–2-ledning. Och i den tredje perioden höll laget undan och vann med 6–3, efter bland annat två mål av Lars Bryggman varav det sista i tom kasse.

Därmed kan stjärnspäckade Malmö, som på många sätt haft en tung höst och inledning på vintern, fira både "lillejulafton" och julafton med tre välbehövliga poäng på kontot. Malmö passerade i och med segern Brynäs i tabellen och är nu på elfte plats.

Timrå är kvar som nästjumbo. Men Per Svensson gjorde i alla fall ett mål som varken han eller någon som var på plats i Malmö arena kommer att glömma.