Sverige förlorade sista genrepet efter målfest

Juniorkronorna förlorade mot Schweiz med 3–4 efter förlängning i den sista träningsmatchen inför JVM.

Sverige förlorade träningsmatchen mot Schweiz. Nu väntar premiär på annandagen. Arkivbild från sommarens JVM-turnering.

Ishockey2022-12-23 23:18

I den sista JVM-träningsmatchen mot Schweiz fick Juniorkronorna ihop spelet betydligt bättre – men trots det var det schweizarna som tog ledningen i den första perioden.

Sverige kom tillbaka i mittperioden. Först satte Örebros Milton Oscarson 1–1 och när det endast återstod en minut av perioden kom 2–1. Den här gången var det Isak Rosén som var påpassligt framme vid en retur och kunde peta in pucken som betydde svensk ledning.

Sedan utvecklades matchen till drama där Schweiz tog ledningen men Sverige kvitterade sekunder efter och tog matchen till förlängning. Väl där trodde de flesta att Iska Rosén hade avgjort – men domaren dömde bort målet av okänd anledning. Strax därefter avgjorde Schweiz.

Matchen slutade 4–3.

Nu skiftas fokus till JVM-premiären på annandagen. Då ställs Juniorkronorna mot Österrike. Pucksläpp,19.30, svensk tid.