Virserum i tufft bortamöte mot Pantern

Robert Davidsson motade 75 skott (!). Ändå föll Virserum till slut ganska klart mot favorittippade IK Pantern. Malmögänget segrade med 7–2. "Vi står upp bra mot dem i två perioder", säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Robert Davidsson hade otroligt mycket att göra mot Pantern.

Ishockey2022-01-23 16:53

Forna elitklubben, med förre VH-backen Linus Ljung i laget, imponerade stort i grundserien. Att Virserum skulle kunna matcha Pantern i Kirsebergs ishall var det därför få som trodde på förhand. Men... VSGF stod ändå upp bra och var bara två mål bakom med mindre än tio minuter kvar att spela.

– Med tanke på förutsättningarna att vi inte är helt i fas än efter covidsmittan i laget, så tycker jag att vi gör det bra, säger Holmberg.

Pantern gjorde ett mål i både den första och andra perioden. 3–0 kom sedan efter några minuters spel in i den tredje. Alexander Andersson gav Virserum hoppet åter när han reducerade till 3–1, framspelad av Jordan Fogerty och Jeremy Mcneil. Bara 23 sekunder senare satte hemmalaget 4–1. VSGF gav inte upp, utan i spel numerärt underläge ordnade Wesley Hoverton 4–2 på pass från Dominik Brzek och Jegor Kulikov.

Skräll på gång?

Nej. I powerplay kom 5–2 kort därpå, som sedan blev till 7–2.

– Det är naturligt att vi blir lite trötta i slutet av matchen.

Robert Davidsson hade som sagt massor att göra. Pantern sköt 82 skott på mål, där Davidsson tog 75 av dem. Det här med 82 skott tar för övrigt Wictor Holmberg med en nypa salt...

– Aldrig att de sköt så många skott.

Det här var Virserums tredje match i Alltrean. Och också den tredje förlusten, samtliga mot Skånelag. Bäst betyg i VSGF till Davidsson, Elias Grönberg och comebackande Markus Jardebrink.