Moralhöjande seger: "Tror på det även när det går emot"

Tålamod. Det var nyckeln till Vimmerbys vändning i toppmötet mot Borås. "Vi tror på det hela vägen, även när det går emot oss. Därför lyckades vi vända och ta den här otroligt moralhöjande segern i förlängningen, sa VH-tränaren Hampus Sylvegård efter lagets 4–3-vinst på övertid.

Balint Horvath blev matchvinnare för VH i förlängningen mot Borås med sin sjunde fullträff i vårserien.

Balint Horvath blev matchvinnare för VH i förlängningen mot Borås med sin sjunde fullträff i vårserien.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-01 22:21

VH var länge illa ute i seriefinalen borta mot Borås. Hemmalaget hade 3–1 att gå på efter två perioder och ledde rättvist så långt.

– Vi gör en medioker första period. I andra är det lite mer av ställningskrig. Vi hade problem när de kom ut och satte hög press från början. Sedan löser vi det mycket bättre och spelar snabbare. Då blir det annan typ av hockey, sa Sylvegård som ändå hade god tro på det inför sista perioden.

– Vi bestämde att vi skulle ut och vända och tro på det helt enkelt.

Det gjorde det sannerligen. Eddie Levin fick ett friläge tidigt i tredje som han förvaltade väl. Tio minuter senare var det Oskar Lindgrens tur att göra en räd på egen hand och sprätta upp pucken i krysset.

– Det blev en hel del utvisningar i tredje, men det störde inte oss. Vi trummade bara på och jag tycker att Borås inte orkade stå emot till slut.

3–3 efter full tid innebar förlängning och där var det formstarke Balint Horvath som blev matchvinnare. Med sitt sjunde mål i vårserien sköt han hem en viktig poäng till för VH.

– Vi vänder välförtjänt och det var extra kul att vi lyckades ta vår första seger efter förlängning den här säsongen.

Segern innebär att VH befäster sin serieledning och har skaffat sig ett ypperligt läge inför fortsättningen.

– Det är två viktiga poäng vi tar, men framförallt en moralhöjande seger. Jag tror att den vinnarinställning som vi byggt upp på sistone var avgörande ikväll. En sådan här match hade vi aldrig klarat att vända i höstas. Nu vet vi vad som krävs för att vinna och går ut och gör det på isen.

Sylvegård lyfte fram den kollektiva insatsen efter segern, men gav även ett extra plus till William Alftberg som han tyckte var bäst för kvällen.

– Mest glad är jag ändå över tålamodet som vi visade och att vi fortsätter tro på det även när det går emot oss.

Vimmerbylaget får ladda om för ny match redan på fredag då Segeltorp väntar på hemmais.

Målen:

1–0 (5.53) Philip Svensson, 1–1 (12.21) Hugo Ollila (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 2–1 (17.19) Henrik Eriksson, 3–1 (26.09) Vadim Berdnikov, 3–2 (43.17) Eddie Levin (Anton Carlsson), 3–3 (53.41) Oskar Lindgren, 3–4 (61.34) Balint Horvath.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!