Sylvegård efter andra raka: "Visar tålamod och kyla"

2–0 i matchen gav 2–0 i matcher. Vimmerby Hockey har kopplat greppet om semifinalen mot Troja/Ljungby. "Vi visar tålamod och kyla och avgör ytterligare en gång en jämn match sent. Det är otroligt skönt", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey har skaffat sig ett guldläge efter att ha tagit ledningen med 2-0 i matcher i semifinalserien mot Troja/Ljungby.

Vimmerby Hockey har skaffat sig ett guldläge efter att ha tagit ledningen med 2-0 i matcher i semifinalserien mot Troja/Ljungby.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-03-17 20:30

Två raka på hemmaplan. Vimmerby Hockey har onekligen gjort det de ska så här långt mot Troja. Till och med tränaren Hampus Sylvegård medgav att laget satt sig i en bra sits.

– Läget är bra. Det går inte att säga något annat. Samtidigt är det den sista spiken som brukar vara tuffast att slå in. Vi har visserligen varit starka borta hela säsongen, men det blir en helt annan grej nu när det är slutspel. Det ska bli roligt att se hur vi tar oss an det på onsdag, säger han.

undefined
Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

Men först tillbaka till söndagens drabbning. Den blev precis som så jämn och spännande som många förväntat sig.

– Det är andra matchen som vi spelar på 24 timmar. Då måste man vara lite smart i spelet och inte ödsla allt krut på en gång. Vi gör det bra och spelar med tålamod och kyla. Vi bjuder kanske på någon chans för mycket, men då är Robin där i målet och räddar oss.

Just när de flesta av de 1 107 åskådarna i ishallen börjat förbereda sig på förlängning så kom avgörandet.

På lite av en variant som Sylvegård gillade.

– Det är ett fint hockeymål. Vi har ett par varianter i offensiv zon som vi använder oss av och nu fick Elias Lindgren en bra yta att komma in i och det var otroligt skönt att få se honom göra målet.

Sylvegårds första reaktion efter blev att titta på matchklockan.

– När jag såg att det var så pass lite kvar så kändes det bra. Vi har visat en fin förmåga att stänga igen matcher när det behövs. Sedan kändes det ännu bättre när Eddie gjorde 2–0 i tom bur.

 Vad säger du om lagets insats som helhet?

– Att det är just en laginsats. Robin gör det förstås väldigt bra som håller nollan och ger oss chansen att vinna matchen. Annars tycker jag att alla spelare står för solida insatser. Vi får inte där dipparna som kan bli kostsamma. 

undefined
Trojas tränare Jens Gustafsson.

Efter två tunga förluster med sena avgöranden skulle man kunna tro att stämningen i Troja/Ljungbys läger börjar bli smått uppgiven. Men lagets tränare Jens Gustafsson poängterar att det är först till tre som gäller.

– Ikväll tycker jag att det var väldigt jämnt med en liten fördel till oss spel och chansmässigt. Det gäller att göra mål och vinna och där har VH varit bättre än oss så här långt. Nu vänder vi hem till Ljungby och får fördel av vår hemmapublik. Det är fortfarande öppet och vi ska se till att ta våra två hemmamatcher till att börja med, sa han.

VH–Troja 2–0

Tredje perioden: 1–0 (57.45) Elias Lindgren (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 2–0 (58.58) Eddie Levin (Anton Carlsson).

Skotten: 19–19 (2-7, 8-5, 9-7)

Publik: 1 107

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!