Ny tung förlust för VH: "Vi visste om deras varianter"

Ni vet det där med små marginaler – och detaljer. Mörrums GoIS hade båda med sig i den heta drabbningen mot Vimmerby. VH-tränaren Hampus Sylvegård tyckte att Vimmerby var värt poäng, men var samtidigt besviken över agerandet i boxplay. "Vi hade synat dem innan".

Mörrum jublar. Vimmerby Hockey deppar. Det blev "laxarna" som tog alla tre poäng.

Mörrum jublar. Vimmerby Hockey deppar. Det blev "laxarna" som tog alla tre poäng.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-10-12 22:38

Det fanns en spelare på isen som var tämligen i en egen klass i onsdagens match i Jössarinken. Just det, meriterade Marcus Paulsson. Med sin bländande teknik och blick för spelet hade han också en avgörande roll. Paulsson låg bakom samtliga Mörrums tre inledande mål, två av dem i spel i powerplay. 

Just det irriterade VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

– Vi hade tränat på och påpekat hur vi ska agera i deras numerära överlägen. Vi visste vilka varianter de hade, ändå gör de två mål nära kassen. Det är för dåligt av oss helt enkelt. 

I spelet fem mot fem var annars Vimmerby det bättre laget. 

– Vi var värda att vinna – igen. 

Nu blev det inte så, ändå. Mycket tydde på att Vimmerby skulle ta hem alla poängen när Jakob Karlsson kvitterade till 2–2 i början av den tredje perioden. VH hade momentum i spelet och tryckte på hårt för ett ledningsmål. Det kom aldrig. Istället åkte Ludvig Vännström på en till synes "billig" utvisning. Precis när han kom ut på isen igen, tryckte Tom Fridén in 3–2 från nära håll. 

– Jag tycker att vi blir hårt straffade. Inte bara i den situationen som gav utvisningen. Det är generellt för mycket spelförstörande moment i matchen, och det är inte bara från Mörrums sida. Det vill jag få bort. Vi vill ha en renare hockey. 

Trots förlusten, den tredje på raken, fanns det saker som tränaren Sylvegård var nöjd med: 

– När vi spelar enkelt, blad till blad, så är vi bra. Sen kan jag tycka att vi måste bli rejälare i det vi gör, inte minst framför egen kasse. 

Redan på fredag får VH chans till revansch. Då väntar ännu en tuff bortamatch, mot seriefavoriten Nybro Vikings. För Vimmerbys del vore det en fördel att åter inte hamna i ett 0–2-underläge, som man gjort i samtliga fyra inledande matcher den här säsongen.

I en jämn laginsats stack återigen backen Oskar Lindgren ut. Fjärdekedjan var också mycket pigg, där unge Charlie Björklund var mycket bra, liksom Eddie Levin.  

Mörrum-VH 4-3

Första perioden: 1–0 (8.00) John Henrion.

Andra perioden: 2–0 (27.48) Mathias Kempi, 2–1 (28.37) Balinth Horvath (William Dageryd).

Tredje perioden: 2–2 (44.05) Jakob Karlsson (Eddie Levin, Anton Carlsson), 3–2 (54.10) Tom Fridén, 4–2 (59.23), 4–3 (59.51) Adam Bäckstrand (Oskar Lindgren, Oscar Gustafsson). 

Skott: 22–28.

Hampus Sylvegård, tränare för Vimmerby Hockey, under matchen borta mot Mörrum.
Hampus Sylvegård, tränare för Vimmerby Hockey, under matchen borta mot Mörrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!