Sylvegård: "Satt oss i en jäkligt bra sits"

Nöjd med resultatet. Men inte med insatsen. Det var VH-tränaren Hampus Sylvegårds sammanfattning av den andra kvartsfinalen mot Dalen (5–3). "Dalen är bättre än oss, men vi hittar ändå ett sätt att vinna. Vi måste vara ödmjuka och ta med oss det och göra en bättre insats om vi ska avgöra på lördag", sa han.

VH-jubel efter Adam Bäckstrands 3-1-mål.

VH-jubel efter Adam Bäckstrands 3-1-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-08 22:35

2–0 i match ett. 5–3 i match två. Vimmerby Hockey har skaffat sig två matchbollar på hemmais till helgen i kvartsfinalserien mot Dalen.

Hade du vågat drömma om den här starten?

– Drömma kan och ska man alltid göra. Självklart har vi satt oss i en bra sits, men det gäller att vi behåller ödmjukheten och inte svävar iväg. Ingenting är klart än, säger Hampus Sylvegård som ändå inte kan låta bli att dra lite på smilbanden.

Samtidigt var inte tränaren helt till freds med lagets insats. Dalen var betydligt hetare än i tisdagens möte och kanske till och med hade förtjänat att vinna.

– Dalen är nästan lite bättre än oss ikväll. Därför är det extra starkt av oss att ändå hitta ett sätt att vinna. Det är små marginaler som avgör och vi måste vara ödmjuka och förstå det.

Dalens reducering till 4–3 kom med sex och en halv minut kvar att spela. I det läget tyckte Sylvegård att laget stod upp väldigt bra.

– Vi släppte bara igenom något enstaka skott som kändes farligt på slutet. Där uppträdde vi riktigt bra.

Med 2–0 i ryggen och två tuffa matcher inom loppet av 24 timmar i kroppen så är det vila som gäller för VH-spelarna.

– Spelarna kommer vara helt lediga från hockeyn på torsdagen och fokusera på återhämtning. Jag tycker ändå att vi orkade hela vägen och inte visade några trötthetstecken. Det tyder på att vi skött träningen bra under säsongen.

Är det läge att nyttja den första matchbollen på lördag?

– Jag vill vinna alla matcher så inte mig emot, haha. Vi måste vara ödmjuka och leverera en riktigt bra insats om det ska gå vägen.

Dalen-VH: 3–5

Första perioden: 0–1 (14.50) Oskar Lindgren (Adam Bäckstrand, Balint Horvath), 1–1 (15.57) Colton Kalezic, 1–2 (19.44) Isac Andersson (Adam Bäckstrand, David Thomson). Andra perioden: 1–3 (33.02) Adam Bäckstrand (David Thomson), 2–3 (34.42) Hampus Pettersson. Tredje perioden: 2–4 (46.58) Oscar Gustafsson, 3–4 (53.30) Erik Thorwalls, 3–5 (59.57) Hugo Ollila. 

Deppigt i VH-lägret efter Dalens reducering till 3-2.
Deppigt i VH-lägret efter Dalens reducering till 3-2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!