Sylvegårds lovord till kedjan: "Förtjänar att hyllas"

För tredje matchen i rad stod Vimmerby Hockey för en stark prestation. På lördagskvällen gav det också utdelning i form av tre poäng mot Brödernas/Väsby. "Vi ska njuta efter en bra match", säger Hampus Sylvegård, tränare i VH, efter seger med 3–2.

Glatt VH-firande efter ledningsmålet i första perioden.

Glatt VH-firande efter ledningsmålet i första perioden.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-06 20:04

Men det var inte utan spänning och dramatik som de till sist tog hem segern. För även om VH generellt sätt hade ett spelövertag var det jämnt på resultattavlan matchen igenom. 

Martin Pärnas förlösande segermål i tredje perioden gav såklart en stor glädje till alla supportar, spelare och ledare. 

Efter matchen pratade Sporten med VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

– Jag tycker det är en konstig match. Första perioden innehåller sjukt mycket utvisningar. Det har varit en ofantlig skillnad mellan matcherna. Men så är det, de gör sitt bästa såklart, säger Sylvegård och fortsätter: 

– I powerplay utnyttjar dem situationen och tar ledningen. Sen tycker jag vi avslutar första perioden bra när vi både kvitterar och tar ledningen. I ndra började vi bra, men efter fem-sex minuter kommer de in i det mer. Vi sätter oss lite för mycket i skiten. Tredje perioden tycker jag är vår i stora drag.

Hampus Sylvegård ändrade om lite i kedjorna inför matchen. Centern Jakob Heljemo fick spela mellan Adam Petersson och Filiph Åström samtidigt som Isac Göransson bildade kedja med Carl Sjöberg och Gustav Karlsson. 

– Roligt att "AP" kliver fram, Heljemo gör en fantastisk match och det är kul att Pärna får avgöra, det var han värd. Det är fler som kliver fram, vilket är välförtjänt. 

Hur gick tankarna kring att ändra om i kedjorna?

– Jag tycker väl inte att någon gjort en dålig insats, men vi ville få igång lite fler och då testade vi detta. Och det gav utfall, kedjan med Heljemo, Åström och Petersson är inne på de två första målen och är värda att hyllas. 

Även Robin Christoffersson gjorde en bra match, och stod för flera viktiga räddningar i matchens slutskede när Brödernas/Väsby tryckte på.

– Det är Håkans förtjänst, säger Sylvegård med ett leende och tittar på målvaktstränaren Håkan Westerback som sitter bredvid.

– Nej, men Robin har varit väldigt bra i kvalserien och kommit ut riktigt stort för oss i matcherna. Han har varit grym. 

I och med att Kristianstad besegrade Hudiksvall med 1–0 har Skåne-laget ryckt i tabellen. De är nu etta på tio poäng, fyra poäng före ett par andra lag, däribland Vimmerby.

– En kvalserie är jämn. I år känns det som alla kan slå alla. Men jag tänker inte så mycket på tabellen. Jag tänker mer på att vi ska njuta efter en bra match, säger Hampus Sylvegård.

VH-Brödernas/Väsby: 3–2

Första perioden: 0–1 (06:22) Carl Wassenius i powerplay, 1–1 (15:56) Adam Petersson (Jakob Heljemo), 2–1 (19:16) Jakob Heljemo (Elias Lindgren). 

Andra perioden: 2–2 (31:43) Calle Åsell.

Tredje perioden: 3–2 (50:09) Martin Pärna (Hugo Ollila, Isac Andersson)

Skott: 26-25

Publik: 1011

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!