Sylvegård litar på kollektivets kraft

Ett riktigt kanonläge. Det är vad VH har hemma mot Dalen på lördag. Det är kraften i kollektivet som tränaren Hampus Sylvegård litar på när VH ska försöka ta den tredje raka. "Senast var det andra och tredjeformation som klev fram. Bredden är vår styrka", säger han.

VH-spelarna var tillbaka på is under fredagen efter en välbehövlig vilodag.

VH-spelarna var tillbaka på is under fredagen efter en välbehövlig vilodag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-10 18:30

Vimmerby Hockey samlades för träning på fredagseftermiddagen efter en välbehövlig vilodag. Med två raka segrar i ryggen mot Dalen finns inte många orosmoln på himlen inför lördagens tredje kamp i kvartsfinalserien på hemmais mot Dalen.

– Alla är hela och friska. Senast var det andra och tredjeformationen som klev fram och bidrog med de avgörande målen. Kollektivet med fyra kedjor som alla kan vara med och bidra är vår styrka. Vi har slagit Dalen två gånger om och nu gäller det att göra det en gång till, säger Hampus Sylvegård som har studerat videomaterialet från det senaste mötet.

– Vi var inte lika bra spelmässigt som i den första matchen. Försvarsmässigt gör vi en gedigen insats, men framåt vill jag gärna se lite mer fart både i passningsspelet och i skridskoåkningen.

Det var också några av detaljerna som Sylvegård tryckte på under fredagseftermiddagens träning som var av den lugnare karaktären.

– Spelarna såg pigga ut på isen och känslan är att vi ligger bra till fysiskt. All den träning vi har lagt ned under försäsongen och den ordinarie säsongen får vi betalt för nu.

Hampus Sylvegård under VH:s ispass på fredagseftermiddagen.
Hampus Sylvegård under VH:s ispass på fredagseftermiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!