Sylvegårds succé – sänkte Skellefteå med fyra mål

Repris på fjolårets SM-final. Då levererade Växjös Marcus Sylvegård tre mål under ordinarie matchtid och satte den avgörande straffen, 5–4, borta mot Skellefteå.

Marcus Sylvegård gjorde ett hattrick för Växjö. Arkivbild.

Ishockey2023-11-16 21:39

När SM-finalerna avgjordes i våras var det Växjö som besegrade Skellefteå och fick lyfta Le Mat-pokalen. Under torsdagskvällen möttes lagen igen – och då var det återigen Växjö som var starkast.

Tacka Marcus Sylvegård för det.

24-åringen som nyligen spelade i Karjalaturneringen för Tre Kronor var glödhet. Efter första perioden hade han gjort två mål och tackade sina kedjekamrater Kalle Kossila och Tobias Rieder i pausintervjun.

– Det känns bra! Jag spelar med två bra spelare, så då går det ganska enkelt när man får göra såna "tap-in-mål" (peta in pucken från nära håll), sade han till TV4 Play.

Två mål i den första perioden. Ett mål i den andra perioden. Efter drygt 24 minuters spel hade Sylvegård levererat ett hattrick.

Men Sylvegårds målform till trots så blev det en jämn tillställning i norra Västerbotten. Med 16.48 på klockan i den tredje perioden kvitterade Axel Sandin-Pellikka för Skellefteå till 4–4.

Förlängningen blev sedan mållös och straffläggningen gick till suddenstraffar. Vem som sedan klev fram och avgjorde? Marcus Sylvegård – som alltså stod för fyra mål.

– Det är knappt så att man gör det på träningen! Men det är skönt, säger han efter 5–4-segern.