Talangen uttagen till junior-VM: "Ska bli riktigt kul"

Emil Andrae klarade den sista gallringen. Därmed är det klart att han får följa med Juniorkronorna och spela VM i kanadensiska Edmonton.

Emil Andrae ska spela för Sverige i junior-VM.

Emil Andrae ska spela för Sverige i junior-VM.

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Ishockey2020-12-12 19:00

På lördagseftermiddagen presenterade den svenska slutliga truppen till junior-VM och Emil Andrae, fostrad i Västerviks IK, var en av de 25 spelarna som blev uttagna.

– Givetvis känns det bra och det har varit ett mål hela säsongen. Det ska bli riktigt kul att få spela VM, säger Emil Andrae.

Under veckan har de svenska juniorerna varit samlade i Sundsvall för ett läger, men uppladdningen har inte varit optimal då flera ledare och spelare har testas positiva för covid-19 som innebär att de inte får följa med till Edmonton. Emil har fått negativa svar på alla sina tester.

– Det har fungerat bra för mig under veckan. Även om det har varit en turbulent vecka, säger Andrae.

Förbundskaptenen Tomas Montén sade följande om Emil till Sporten vid en presskonferens den 3 december.

– Emil har varit med de få svängar vi har haft under säsongen, både i Uppsala i augusti och den korta svängen i Malmö senast. Jag hade ögon på honom redan ifjol i U18-laget och tycker att han har tagit stora kliv, framförallt har han utvecklats från sommaren och fram till nu. Det är främst det som har gjort att han är med här nu. Han är en modern back med ett bra och aggressivt försvarsspel. Han har även en uppsida i sitt spel med puck och det finns en kaxighet i honom som jag gillar. Han påminner om Erik Brännström (NHL-back i Ottawa).

Sverige inleder junior-VM med att möta Tjeckien den 26 december.

Karta: Sundsvall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!