Tampa avgjorde efter dramatik

Först en drömstart, sedan fyra raka insläppta mål, en upphämtning – och till slut förlängningsseger. Tampa Bay besegrade Columbus med 5–4 efter stor dramatik och avancerade vidare till andra omgången i Stanley Cup-slutspelet. Två svenskmål för Columbus räckte inte.

Tampa Bays Tyler Johnson (9) firar tillsammans med sina lagkamrater.

Ishockey2020-08-19 21:25

Backbjässen Victor Hedman och hans Tampa ledde matchserien med 3–1 och var bara en seger från gruvlig revansch och avancemang till kvartsfinal.

Till slut blev det så och stor revansch för Stanley Cup-utmanaren efter fjolårets chockförlust i första omgången mot just Columbus som vann i fyra raka matcher.

Men det var efter en match där det var upp och ned, fram och tillbaka.

Tampa gick fram till 2–0-ledning redan efter knappt sju minuter – men släppte sedan in fyra raka mål. I andra perioden steg två svenskar fram för Columbus.

Doldisen Kevin Stenlund, 23-årig stockholmare som vann SM-guld med HV71 2017, gjorde sitt första slutspelsmål fram till 2–2 och landslagsforwarden Alexander Wennberg sköt 3–2.

När danske Oliver Björkstrand gjorde 4–2 efter 9.33 av tredje perioden såg det avgjort ut. Då vände det igen.

Kevin Shattenkirk bombade in 4–3 och Anthony Cirelli kvitterade då han vinklade in 4–4 med skridskon efter 18.22.

Lagen bjöd på fem förlängningsperioder i första matchen, nu tog det slut snabbare.

Brayden Point lyfte in segermålet med en backhand efter 5.12.

Tampa Bay är första laget från östra konferensen som är kvartsfinalklart och ställs i nästa omgång mot segraren Philadelphia–Montreal. Från västra konferensen blev Vegas i natt första lag som tog sig till kvartsfinal.