Tampa Bay blev Stanley Cup-mästare

Tampa Bay och den svenske backen Victor Hedman är nya Stanley Cup-mästare.

Tampa Bays Pat Maroon jublar efter lagkamraten Blake Colemans 2–0-mål.

Ishockey2020-09-29 04:57

Floridalaget vann den sjätte finalmatchen mot Dallas med 2–0 kan nu jubla över klubbens andra titel, och den första på 16 år. För lagets svensk Victor Hedman är det den allra första Stanley Cup-segern.

Tampa Bay hade kontroll över större delen av nattens match. Laget satte press mot Dallasmålet redan från det första bytet men det krävdes ett numerärt överläge halvvägs i in i första perioden för att nollan skulle spräckas.

När Dallas John Klingberg fick sätta sig i utvisningsbåset efter en tripping behövde hela slutspelets målkung Brayden Point bara en halv minut för att sätta 1–0. Kanadensaren fick närmast öppen gata när Dallasförsvaret tittade på pucken och lät Point ta hand om sin egen retur.

Blake Coleman kunde utöka ledningen i andra perioden och trots en slutforcering var Dallas aldrig riktigt nära att komma igen i målprotokollet. Och de skott som kom kunde målvakten Andrej Vasilevskij mota.

Tampa Bay fick jubla inför tomma läktare i Edmonton men hemma i Florida hade hundratals supportrar samlats utanför Amalie Arena för att följa matchen på storbildsskärm. Och där bröt det stora jublet ut när slutsignalen gick och Tampa Bay vunnit finalserien med 4–2 i matcher.