Tampa Bay med i matchen igen – vann hemma

Tillbaka på hemmaplan lyckades de tvåfaldigt regerande Stanley Cup-mästarna så äntligen besegra Colorado i finalseriens tredje möte. Och det med besked – matchen slutade 6–2.

Tampa Bay firar den efterlängtade finalvinsten.

Ishockey2022-06-21 05:26

Efter förödande 0–7 på bortaplan i helgen var det som ett helt nytt lag som tog emot fansen – och Colorado – på Amalie Arena i Tampa.

Gästerna inledde visserligen målgörandet (genom Gabriel Landeskog), men Tampa Bay kom snabbt på fötter igen och släppte sedan inte in Colorado så mycket mer i matchen. 1–0 till Colorado blev till 2–1 till Tampa i första periodvilan.

Hela fyra mål i andra perioden gav hemmalaget ett rejält övertag och 6–2 i matchprotokollet vid slutsignal.

"Ingen panik"

– Vi har varit i den här situationen förr och fick ingen panik alls. Men vi är också självkritiska, både som individer och lag. Så vi visste att vi behövde spela mycket bättre i fortsättningen, säger Tampa Bays Victor Hedman till Aftonbladet.

Colorados Mikko Rantanen:

– Vi gav dem för mycket tid. Det är delvis på grund av hur vi åkte. Skridskoåkningen måste komma först för oss i den här serien och jag tycker inte att vi åkte tillräckligt bra i kväll, säger han direkt efter matchen.

Förlusten är Colorados första på bortaplan under årets slutspel.

Andrej Vasilevskij, som alltså släppte in sju puckar under senaste mötet, fick en revansch som hette duga och räddade 37 skott.

Darcy Kuemper i Coloradoburen släppte in fem puckar på 22 skott innan han byttes ut mot Pavel Francouz, som räddade nio skott.

Landeskog målskytt

Colorados båda mål gjordes av Gabriel Landeskog. Tampa Bays Victor Hedman noterades för två assist.

Natten mot torsdag möts lagen igen, även då har Tampa Bay hemmaplan och därefter går resan tillbaka till Denver.

Finalen avgörs i bäst av sju matcher. Colorado leder serien med 2–1 i matcher.

Fakta: Stanley Cup-finalen

Årets Stanley Cup-final spelas mellan Tampa Bay och Colorado.

Colorado leder med 2–1 i matcher.

Match 1: 4–3 till Colorado.

Match 2: 7–0 till Colorado.

Match 3: 6–2 Tampa Bay.

Match 4: Natten mot torsdag 23 juni, spelas i Tampa Bay.

Match 5: Natten mot lördag 25 juni, spelas i Colorado.

Match 6 (om det behövs): Natten mot måndag 27 juni, spelas i Tampa Bay.