Tar över VH efter elva år i SSK

De sex senaste säsongerna har Daniel Eriksson tränat Södertäljes J20-lag. Nu är 32-åringen klar som Tomas Sandlins efterträdare i Vimmerby Hockey. - Jag kände att jag ville gå vidare till ett lag på seniornivå. Vimmerby och jag matchar varandra på ett bra sätt, säger Daniel Eriksson.

Ishockey2015-06-26 22:24


Att Daniel Eriksson är den tränare som Vimmerby Hockey har jagat en längre tid är ingen hemlighet. Vår tidning har vid flera tillfällen skrivit att det har varit mer eller mindre klart. På torsdagen fanns han på plats i Vimmerby för att presentera sig.
Från VH-håll dementerar man dock att Daniel Eriksson ska ha varit klar någon längre tid.
- Vi träffade Daniel ganska tidigt i processen med att hitta en ny tränare. Sen var det stiltje ett tag och båda parterna funderade på varsin sida. För några veckor sedan tog vi upp kontakten på allvar igen. Det känns väldigt bra att vi kunde landa Daniel, han har varit vårt förstaval hela tiden, säger Tobias Jahr i sportgruppen.

"Har hyfsad koll"
Daniel Eriksson är född och uppvuxen i Södertälje. Trots sin ålder, blir 33 år senare i år, har han en lång tränarkarriär bakom sig. Det har hunnit bli inte mindre än elva säsonger i Södertälje SK:s juniorverksamhet. De sex senaste åren har den nye Vimmerby-tränaren basat över Södertäljes J20-lag i Superelit.
- Sedan jag träffade Vimmerby första gången har det här legat och grott. Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen, säger Daniel Eriksson.
Har du någon koll på föreningen sedan tidigare?
- Jag tycker väl att jag har hyfsad koll. Man har spelat i division ett i fyra år och konsekvent tagit sig till Allettan från den västra serien. Sedan har jag förstått att klubben har staden och företagen i ryggen.

Positivt seriebyte
Till nästa säsong har VH flyttats över till den på papperet betydligt tuffare södra division ett-serien. Det var en av anledningarna till att Daniel Erikssons val föll på Vimmerby som ny klubbadress. En annan anledning är det till stora delar unga lag som VH kommer att ställa på benen.
- Sättet som truppen är byggd på speglar lite vad både föreningen och jag vill. Vi vill framåt, allihop. Det handlar hela tiden om att utvecklas. Man behöver inte vara junior eller ny i seniorhockeyn för att kunna utvecklas. Titta till exempel på spelare som Simon Dahl och Tobias Jonsson, jag tror att det finns mycket mer att plocka fram där, säger Daniel Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!