Tar sikte på playoff

Kallinge, Kristianstad, Vita Hästen och Skövde återstår. - Det vore superkul om vi gick till playoff. Vi måste nog vinna minst två matcher till, säger Åsedakillen Emil Wahlberg, som gjort succé under sina två säsonger i Vimmerby Hockey.

Ishockey2013-01-30 08:08

Han var ett oskrivet kort när han kom från Åseda inför förra säsongen. Visst, han hade varit framträdande i Åseda och hade en säsong bakom sig i Trojas J20-lag, men mycket mer än så visste inte de flesta om Emil Wahlberg.
I VH har han imponerat.
Men tro inte att 23-åringen själv tar till några stora ord. Han konstaterar kort och koncist att han är nöjd. Inte mer än så.

Ett år på kontraktet
Emil Wahlberg har det mesta som back - och har en fördel av att han tidigare spelat center. Någon poängmaskin är han dock inte - och har inte heller någon större ambition att vara det.
- Visst är det alltid kul att göra lite poäng, men jag bryr mig inte så hårt. Vi har andra backar som är duktiga på det, som Tobbe Jonsson och Oskar Carlsson.
Med tanke på hur han har spelat vore det ingen större skräll om han uppvaktas av klubbar högre upp i seriesystemet efter säsongen. Själv har han inte hört någonting:
- Jag tar ett steg i taget och tar det som det kommer. Nu har jag fullt fokus på Vimmerby - och både jag och min sambo trivs väldigt bra här. Både med staden och med allt annat. Jag har också ett år kvar på kontraktet och spelar gärna kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!