Tar timeout från ishockeyn

Västerviks tidigare poängspruta Victor Öhman valde inför säsongen att skriva på för värsta konkurrenten IK Oskarshamn. Men efter bara tio matcher väljer han nu att ta en timeout från ishockeyn.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2018-10-30 14:27

Efter 1–4-förlusten mot BIK Karlskoga, 17 oktober, har Victor Öhman saknats i Oskarshamns laguppställning i de två senaste matcherna (Vita Hästen och Modo).

På klubbens hemsida har det stått "sjuk" runt forwardens namn. Och i ett pressmeddelande bekräftar IKO nu att Öhman har valt att ta timeout från hockeyn på grund av personliga skäl.

"Han var tänkt som en av de offensiva spetsspelarna i Per Kenttä lagbygge för säsongen 2018/2019. Under inledningen av säsongen har han visat flera av sina offensiva spetsegenskaper, inte minst i powerplay, och noterats för åtta poäng (3+5) på sina tio matcher", skriver IKO i pressmeddelandet.

Sportchefen Per Kenttä är tydlig med att han ställer sig bakom Öhmans beslut:

– Victor är en väldigt duktig hockeyspelare och det är ett tråkigt besked, men det viktigaste för oss i föreningen just nu är att stötta och hjälpa honom på alla sätt vi kan, säger han.

Victor Öhman själv vill inte ge några kommentarer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!