Tardif tar över – Larsson in i IIHF:s styrelse

René Fasel var ordförande i Internationella ishockeyförbundet (IIHF) i 27 år. Nu efterträds schweizaren av franskkanadensaren Luc Tardif och Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson tar plats i IIHF:s styrelse.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Arkivbild.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ishockey2021-09-25 19:39

IIHF:s nya ordförande Luc Tardif har tidigare varit kassör i Internationella ishockeyförbundet i åtta år.

"Men jag är fortfarande en hockeykille och vet att jag kan mer. Jag har min beslutsamhet, min galna passion för den här sporten, min känsla för lagarbete, min respekt för människor och min ärlighet att erbjuda", säger han enligt IIHF:s webbplats.

Tardif började spela ishockey i franska Rouen. Han spelade sedan juniorhockey i Kanada innan det blev proffsspel i Belgien och Frankrike. Han har som ledare bland annat varit ordförande i Frankrikes ishockeyförbund.

På IIHF:s kongress i S:t Petersburg valdes Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson in som ledamot IIHF:s styrelse.

Det är fem år sedan Sverige hade en representant där.

”Det är förstås både roligt och viktigt att svensk ishockey återigen tar plats i IIHF:s styrelse", säger Larsson, som utnämnts över en period på fem år, i ett pressmeddelande från förbundet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!