Tätt mellan matcherna: ”Har lite koll på Vimmerby”

Vimmerby är mitt inne i en matchintensiv vecka. Den går vidare i morgon med bortamatch mot Borlänge. – Jag har lite koll på dem, säger tränaren Jeff Jakobs.

Victor Crus Rydberg fick ett skott på foten senast men han har lämnat klartecken inför kvällens bortamatch mot Borlänge.

Victor Crus Rydberg fick ett skott på foten senast men han har lämnat klartecken inför kvällens bortamatch mot Borlänge.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2017-01-06 11:50

Tre matcher på fem dagar är det som gäller för Vimmerby i allettan denna vecka: Lindlöven i går, Borlänge i morgon och Kallinge/Ronneby på söndag.  

Borlänge vann den västra division 1-serien med stor marginal och gjorde 101 mål framåt. 
– Som jag har sagt tidigare tycker jag att vi har vi ett mycket starkt kollektiv. Vi är inte beroende av en eller några stycken speciella individer, det är ett bra grundspel som har tagit oss dit vi är i dag. Även om inte spelet funkade jämt så hittade vi ett sätt att vinna matcher på, säger tränaren Jeff Jakobs. 

Vad vet du om Vimmerby?
– Jag har lite koll. Jag har sett någon enstaka match på video och i morgon (läs i dag) ska jag sätta in mig och få en klarare bild. De har styrkor i det offensiva spelet. 

Serien är endast tre omgångar gammal och han tycker att det är en nivå upp i allettan jämfört med grundserien.
– Det är ett snäpp upp i allt. Lagen från den södra serien har spelat bättre matcher, det går fortare att möta de lagen.

Vimmerby åker till Borlänge med samtliga spelare, vilket innebär att Anton Carlsson återigen är frisk och att Victor Crus Rydberg, som fick ett skott på foten senast, kan spela. 

Så här säger Jeff Hällegard inför kvällens match:

– Borlänge är ett bra lag som är lite mer defensiva än flera lag, de är tajta. Det är viktigt att vi inte fastnar i deras zon och drar på oss kontringar, säger Jeff Hällegard. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!