Thelin blev derbyts store hjälte

Vimmerbys Hampus Harlestam hade precis gjort 2-1. Då klev Joakim Thelin in i handlingarna och sköt både 2-2 och 3-2.

Ishockey2015-12-28 20:21

Derbyn mellan Västervik och Vimmerby väcker mycket känslor - och har alltid gjort det. Redan på uppvärmningen inför kvällens derby gick det att ta på spänningen. Några spelare ur de båda lagen rök ihop och började bråka i ett par minuter sedan Vimmerbys Martin Sandgren och Västerviks Oskar Drugge hamnat i luven på varandra vid mittlinjen.
Matchen blev en målmässigt jämn och spännande tillställning. Efter en till karaktären stängd mittperioden tog matchen fart under slutperioden.
Det stod länge 1-1 och i mitten av perioden blixtrade Vimmerby till. Simon Dahl kom fri och Jim Nordh sköt ett lurigt skott. Strax därpå efter 50.43 gjorde Hampus Harlestam Vimmerbys 2-1-mål.
Sedan började Joakim Thelin-show. Han gjorde både 2-2 och 3-2 och gav Västervik en skön start på allettan.
Det var dock Vimmerby som började matchen piggast och den starka inledningen gav utdelning. Efter fem minuter och 15 sekunder sköt Oscar Josefsson, forwarden som avgjorde grundseriens derby i Västervik, 1-0.
Sedan tog Västervik över handlingarna och Victor Öhman utnyttjade slarv i Vimmerbys uppspel och kvitterade till 1-1 efter 15.59.
Den månghövdade publiken, 2 058 åskådare, fick sedan se Joakim Thelin fixa tre poäng till Västervik.