Tidigare backhjältens hyllning: "Spelar fantastiskt"

Gissa om den förlusten sved! "Vad ska jag säga...det känns väldigt frustrerande", säger tidigare VH-backen Christoffer Rasch och passar samtidigt på att hylla sitt gamla lag.

Christoffer Rasch har svårt att hålla tungan rätt i mun. Den tidigare VH-backen tvingades konstatera att Vimmerby vann mot Karlskrona i en stenhård fajt.

Christoffer Rasch har svårt att hålla tungan rätt i mun. Den tidigare VH-backen tvingades konstatera att Vimmerby vann mot Karlskrona i en stenhård fajt.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-01-25 06:30

Vimmerby vann alltså igen. För 15:e gången de 16 senaste matcherna. Och det var tredje raka vinsten mot topptippade Karlskrona (2-1) den här vintern. Det var hårt, spännande och ovisst in i det sista. Precis som i de tidigare mötena. Återigen tvingades KHK och gamle VH-backen Christoffer Rasch konstatera att det blev däng. 

Den här gången kändes förlusten extra jobbig. 

– Det känns surt, säger han en stund efter att ha fått smälta 1–2-nederlaget. 

Det är lätt att förstå hans reaktion. Karlskrona var spelmässigt minst lika bra som Vimmerby i den här matchen, inte minst då i mittperioden. Då vann KHK skotten med 19–2 (!), men fick ingen utdelning. 

Hur pass frustrerande var det?

– Väldigt frustrerande. Vår andra och tredje period var nog det bästa vi presterat efter jul, ändå fick vi inte med oss någon poäng, säger han utan någon bitterhet i rösten. 

– Pucken ville helt enkelt inte in. Det var en sån match, men samtidigt spelar Vimmerby en fantastisk hockey. De försöker spela sig ur varje situation och lyckas ofta. Deras målvakt (Scott Hector) var ju också otroligt bra.

Efter åtta omgångar är upphaussade Karlskrona bara åtta i tabellen, med åtta inspelade poäng. En klar missräkning förstås. Men sett till hur KHK genomförde matchen mot serieledande Vimmerby, lär laget börja klättra i tabellen snart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!