Tidigare VH-forwarden byter klubb

Han gjorde stor succé i Vimmerby Hockey innan han fick chansen i allsvenskan med Tingsryd. Men nu har Roman Semjonovs brutit kontraktet med TAIF – och istället skrivit på för konkurrenten Troja/Ljungby.

Roman Semjonovs, här under sin tid i Vimmerby Hockey, byter klubb i Hockeyallsvenskan.

Roman Semjonovs, här under sin tid i Vimmerby Hockey, byter klubb i Hockeyallsvenskan.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-11-23 11:47

Förra veckan bröt Tingsryds AIF kontraktet med Liam Finley. Nu gör man samma sak med forwarden Roman Semjonovs, som anslöt till klubben inför förra säsongen.

– Vi har idag i samförstånd valt att avsluta kontraktet med Roman Semjonovs. Han är därmed fri att söka sig vidare i sin hockeykarriär. Vi har duktiga juniorer som kommer att fylla upp samtidigt som vi aktivt fortsätter arbetet med att förstärka laget, säger sportchef Magnus Bogren till Tingsryd AIF:s hemsida under tisdagen.

27-åringen gjorde 20 poäng på 54 matcher i TAIF förra säsongen. Den här säsongen blev det totalt tre assist på 13 matcher.

Bara några timmar senare blev det klart med en ny klubbadress. Och det blir en konkurrent till TAIF som snappar upp honom. Troja/Ljungby blir Semjonovs nya klubb. 

– Då hjärnskakningarna på Ylivainio och Emanuelsson ser ut att ge lång frånvaro har jag även tvingats leta ersättare för dessa. Roman Semjonovs som nyligen lämnat Tingsryd kommer resten av säsongen att spela med oss istället, kommenterar sportchef Daniel Håkansson på Troja/Ljungbys hemsida och fortsätter:

– En forward med HockeyAllsvensk erfarenhet som efter en fin säsong i Vimmerby med över 50 poäng flyttade till Tingsryd inför förra säsongen. Han gjorde då 20 poäng i HockeyAllsvenskan så det finns en offensiv skicklighet i honom som denna säsongen inte riktigt kommit fram ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!