Tidigare VIK-kaptenen om skadorna, LHC och framtiden

Centern Dan Pettersson har varit otursföljd av skador senaste åren. Den här säsongen har det endast blivit 16 matcher med Linköping HC. "Det är riktigt segt", säger han.

Skadade Dan Pettersson tycker att det är jobbigt att stå vid sidan av och inte kunna vara med och påverka nu när LHC kämpar för att undvika negativ kvalplats.

Skadade Dan Pettersson tycker att det är jobbigt att stå vid sidan av och inte kunna vara med och påverka nu när LHC kämpar för att undvika negativ kvalplats.

Foto: PETTER ARVIDSON

Ishockey2021-03-26 08:15

I höstas bröt han tummen och var bort en längre tid. Den 4 mars kom nästa smäll. Vad det handlar om för skada den här gången hålls dock internt.

– Det är bestämt inom laget att vi inte pratar utåt om våra skador i det här skedet, men jag rehabiliterar för fullt.

Kommer du att spela mer den här säsongen?

– Det beror på hur det går för oss, men det är kort om tid kvar. Jag är inte på is ännu så tidsmässigt ser det väl mörkt ut, säger Pettersson vars LHC är ett av SHL-lagen som kämpar för att undvika att hamna på negativ kvalplats.

Många skador, sjukdomar, förlorade matcher och en sparkad tränare har det blivit för LHC den här säsongen.

– Det har varit sjukt nervöst att stå vid sidan av och titta på och inte kunna vara med och påverka. Men jag tycker att de senaste matcherna har sett bra ut. VI har fått tillbaka de flesta till avslutningen och har nu en överfull laguppställning med bra konkurrens, det är positivt.

Vad tror du om era chanser att undvika de två sista platserna?

– Vi har ett bra utgångsläge och allt i egna händer. Varje match är tuff och vi tar en i taget. Det gäller att vi är desperata. Känslan säger att vi fixar det.

undefined
Med över 200 matcher i VIK-tröjan har Dan Pettersson många goda minnen från sin framgångsrika tid i klubben.

Trots skadefrånvaron går inte 28-åringen sysslolös. Förutom rehabiliteringen kan han skingra tankarna hemma där det är fullt ös för Dan och fästmön Sofia med deras två små barn.

– Det var stor skillnad att ha två barn jämfört med ett i början, men vi kom in i det snabbt. Det är en rolig tid där det händer mycket.

Tankarna går även tillbaka till förra klubben Västerviks IK ibland där Pettersson spelade i fyra raka säsonger varav de två senaste som lagkapten. Han blev även utlånad till VIK från LHC i nio matcher förra säsongen. 209 matcher totalt och 139 (51 mål och 88 assist) poäng blev det i VIK-tröjan för tekningsspecialisten.

– Det var en otroligt rolig tid där vi var ett gäng som spelade med varandra i ett antal år. Jag kommer alltid ha fina band till Västervik. Jag såg första kvartsfinalen mot Södertälje och det var väldigt jämnt. Södertälje var inte så imponerande som jag trodde de skulle vara. Det känns väldigt öppet spelmässigt och jag tror att VIK kommer igen, säger Dan Pettersson vars kontrakt med LHC går ut efter den här säsongen.

– Det blir spännande. Det är inte optimalt att ha varit så pass skadedrabbad, men det är svårt att påverka. Vi får se vad som händer.

Karta: Saab Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!