Tidigare Vimmerbymålvakten stoppade Virserum

En dålig första period sänkte Virserum mot Nässjö. Det blev förlust med 1–5 och Nässjömålet vaktades av Mattias Magnusson, som fick sparsamt med istid i Vimmerby. – Att vända på en dålig start är inte så enkelt som man tror. Det gäller att vara med från start, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Mattias Magnusson, som värvades av Vimmerby inför säsongen, har lånats ut till Nässjö HC. I kväll var han med och slog Virserum.

Mattias Magnusson, som värvades av Vimmerby inför säsongen, har lånats ut till Nässjö HC. I kväll var han med och slog Virserum.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2017-01-12 21:00

Efter två klara segrar mot Limhamn och Åseda föll Virserum i Nässjö. Det var en svag första period med underläge 0–3 som ledde till den tunga förlusten.
– Vi hjälpte inte varandra tillräckligt bra i upptakten och första perioden är för dålig. Sen saknade vi spelare på grund av skador, sjukdomar och jobb, så vi åkte dit med 14 man. Det är naturligtvis ingen bra förutsättning men vi kan inte skylla på det. Nässjö var bra, säger Fredrik Pettersson. 

I de två sista perioderna spelade de upp sig.
– Då skitar vi ner oss och ger det en chans. Vi skapar rätt mycket för att få in en eller ett par kassar. Vi gick ner på två femmor i tredje men då var grabbarna trötta, säger Pettersson.

Simon Dahl gjorde Virserums mål som betydde 4–1 och ingen spelare förtjänade beröm.  I Nässjömålet stod Mattias Magnusson, som värvades till Vimmerby inför säsongen men fick skralt med speltid.  
Ossian Mathiasson 
  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!