Tillbaka efter skräckskadan: "Väldigt stolt"

Ett år efter den otäcka skadan gör hockeybacken Marcus Ersson comeback. Trots att han är blind på ena ögat är han redo för spel. –Jag är väldigt stolt över mig själv, säger han till Expressen.

Marcus Ersson gör comeback efter skräckskadan för ett år sedan. Arkivbild.

Marcus Ersson gör comeback efter skräckskadan för ett år sedan. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2021-02-16 17:25

Sent i går kväll, strax innan deadline för övergångar, skrev den 23-årige förre Brynäsbacken kontrakt med Västervik i hockeyallsvenskan.

Nästan exakt år efter den otäcka olyckan då han fick Djurgårdsforwarden Jacob Josefsons skridsko i ena ögat och blev blind.

Få trodde att han skulle komma tillbaka – något han säger blivit en drivkraft.

– Många, säkert alla, har nog räknat bort mig, säger han till Expressen.

Till Gefle Dagblad säger Ersson att vännen och NHL-stjärnan Oskar Lindbloms kamp tillbaka från cancern har varit till stor hjälp:

– Den kanske största inspirationen har varit Oskar Lindblom. Han och jag har tränat väldigt mycket ihop under hösten innan han åkte över till Philadelphia i NHL. Vi har hjälpt och stöttat varandra hela vägen och på sätt och vis haft en gemensam resa ihop. Han med sin cancer och jag med mitt öga.

Marcus Ersson gjorde tre matcher för Västervik på lån förra säsongen. Han räknar med att göra sin första match inom någon vecka.

– Jag är otroligt tacksam till Västervik, som ger mig chansen. Det här är en dröm, säger han till Expressen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!