Timashovs succécomeback – knäckte Leksand

Dmytro Timashov värvades för att lyfta Brynäs. Och som han gjorde det när han äntligen kom till spel – hemma mot Gävlelagets ärkerival dessutom. –Så gött att få att krossa Leksand, säger 25-åringen efter 4–0-segern.

Nicklas Danielsson. Arkivbild.

Nicklas Danielsson. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ishockey2021-11-18 22:35

För det var ombytta roller när de båda klassikerlagen möttes för andra gången den här säsongen. När de möttes i Leksand den 14 oktober vann Dalalaget med 6–1. En vecka senare värvades Dmytro Timashov från New York Islanders organisation.

Men det NHL- och AHL-meriterade nyförvärvet skadade sig direkt på första matchvärmningen och när han nu kom till spel först efter en månads rehab och träning, stod Timashov för bland annat två assist i torsdagskvällens 4–0-seger mot Leksand och var precis den energikick som hans lagkamrater hade väntat sig att han skulle vara.

– Verkligen! Han kommer in med spelglädje, med energi, med ungdomlig entusiasm. Jag tycker det är underbart att se honom på isen. Det är så kul att ha ”Dima” i laget. Han är en riktigt bra spelare som publiken kommer tycka att det är roligt att kolla på, säger den 36-årige kedjekompisen Nicklas Danielsson.

"Roligare för fansen"

Eller ”gammelfarbror” som nykomlingen kallar honom.

– Ja, haha. Precis! Men ”Dima” kommer in med en jättebra attityd och ger oss en dimension till i laget på det sättet som han spelar. Han håller i pucken jättefint, åker upp med puckar, tar ansvar och gör ett bra jobb i defensiven likväl som i offensiven, säger Danielsson.

Nyförvärvet själv tar tacksamt emot alla fina ord och lovar att betala tillbaka med:

– En show! Nämen jag ska bidra med mycket offensivt, det kommer förhoppningsvis att bli roligare nu för fansen. Jag försöker väl bidra med mycket energi som jag hoppas ska hjälpa laget. Så nu vänder det för oss – hoppas och tror jag, säger Timashov.

Att förväntningarna är stora på att han ska komma in och lyfta bottenlaget Brynäs, som har haft en minst sagt tung höst, tycker han bara är skönt.

– Jag gillar press och spelar bättre när jag har pressen på mig om jag ska vara ärlig. Och det är ju för att hjälpa laget som man har värvat mig så…

Inget engångsbloss

Om Brynäs kan fortsätta spela som man gjorde mot Leksand ser det onekligen lovande ut för Gävlelaget.

Där man tidigare har varit spretiga, anfallit en och en, varit mjuka framför eget mål och inte varit särskilt attackerande framåt heller i en stor del av matcherna, bjöd Brynäs nu på en hungrig attackhockey mot ett Leksand som såg mer och mer stressat och lamslaget ut ju längre matchen gick.

Men en match gör ingen säsong och inte en enstaka seger heller. Det ska till en hel del för att vända formen uppåt på riktigt. Det vet såklart även Dmytro Timashov, som ändå hävdar att 4–0-segern mot Leksand inte var något ”engångsbloss”.

– Ibland kan man se att ett lag har tur när det vinner och kanske inte skulle ha haft vinsten, men nu var det verkligen en laginsats från oss. Alla kämpade så hårt för varandra, det var så det var. Det kan ingen ta ifrån oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om