Timrå avgjorde – med sju sekunder kvar: "Karaktär"

3–3 med sju sekunder kvar. Då styrde Sebastian Hartmann in 4–3 till Timrå – som nu har 2–0 i matcher mot Djurgården. –Det är bra karaktär i den här gruppen, säger han till C More.

Sebastian Hartmann avgjorde mot Djurgården med sju sekunder kvar att spela. Arkivbild.

Ishockey2022-03-28 22:05

Drama.

Så går det att sammanfatta den andra matchen mellan Timrå och Djurgården i SHL:s nedflyttningskval.

Djurgården hade en 3–2-ledning med två och en halv minut kvar att spela – då kvitterade Sebastian Hartmann för Timrå när han gjorde sitt andra mål för kvällen.

3–3 och förlängning trodde nog de flesta.

Inte Hartmann.

Tvåmålsskytten styrde in Tim Erixons skott med sju sekunder kvar att spela, det var 4–3 och Hartmann var plötsligt tremålsskytt.

– Jag styr den, men det är skitsamma, det blev mål och vi vinner matchen, det är det viktiga, säger han till C More efter matchen.

Annars var det Djurgården som öppnade målskyttet och gick upp till en tvåmålsledning i den andra perioden efter mål av Cameron Schilling och Marcus Sörensen. Men innan andra akten var slut var det åter oavgjort, efter två Timrå-mål signerade Hartmann och Ty Rattie.

Och resten vet vi.

Hartmann kvitterade med minuter kvar att spela innan han styrde in avgörandet med sju sekunder kvar på uret.

– Det är helt magiskt, det är så här det ska vara, säger Hartmann om stämningen efter matchen.

Timrå har nu 2–0 i matcher.

Kvalserien mellan Djurgården och Timrå, där vinnaren spelar i SHL även nästa säsong, avgörs i bäst av sju matcher. Nästa match spelas på torsdag, då i Stockholm.