Timrås chockseger – vände fyramålsunderläge

Timrå fick ett osannolikt "gott slut" mot Malmö. De tog matchen till förlängning efter att ha legat under med fyra mål – och där blev Sebastian Hartmann hjälte när han satte 6–5 för laget. –Jag vet inte vad som hände, säger Hartmann i C More.

Sebastian Hartmann (mitten) blev hjälte för Timrå. Arkivbild.

Ishockey2021-12-30 21:35

Att vända ett fyramålsunderläge till seger hör inte till vanligheterna i SHL. Det är inget lag som har stått för samma bedrift sedan Malmö gjorde det mot HV71 2003.

Förrän nu.

I ligans strid kring kvalstrecket visade både Timrå och Malmö att man verkligen vill slippa att kvala. I första perioden tog Malmö en blygsam 1–0-ledning, men i andra perioden visade skåningarna ingen nåd.

"Mjölksyran sprutade"

Timrås kvittering efter 16 sekunder såg ut att bli en klen tröst när Malmö svarade med att ösa in fyra mål på 13 minuter. Det var i stort sett Carl Persson som bjöd in till kvällens målskalas – han stod för ett hattrick och spelade dessutom fram till ett mål ytterligare.

Sedan kom vändningen. Timrå hade halvvägs in i den tredje perioden lyckats reducera fyramålsunderläget till 4–5. De ordnade kvittering till 5–5 genom Pontus Åberg med fem minuter kvar – och tog matchen till förlängning.

Och där fullbordade Sebastian Hartmann verket. Han satte 6–5 och fixade lagets åttonde seger för säsongen.

– Mjölksyran sprutade där, men jag försökte ta mig loss och.. ja, jag vet inte riktigt hur den gick in, säger Hartmann i C More efteråt.

Att få avgöra under de här förutsättningarna var skönt, säger han.

– Det är stort.

Fagervall sågade insatsen

Laget ligger fortfarande på 13:e plats i tabellen, men knappar in på Malmö på platsen före, nu sju poäng bakom med två färre matcher i protokollet.

Malmötränaren Samuel Fagervall hade inte mycket gott att säga om lagets insats.

– Försvarsspelet är obefintligt. Vi jagar bara poäng. Därför ser det ut som det gör, säger han och fortsätter: