Timrås kollaps: "Så här får det inte se ut"

Ledning med 2–0 efter två perioder mot tabelljumbon Malmö – då rasade allt för ett formsvagt Timrå. Malmö gjorde sex mål i slutperioden – tre inom loppet av 87 sekunder – och vann med 6–3. –Det var en riktig jävla kollaps. Så här får det inte se ut, säger frustrerade Timråkaptenen Anton Lander till C More.

Anton Lander. Arkivbild.

Ishockey2023-02-25 18:08

Timrå är SHL:s formsvagaste lag, har tappat sin kvartsfinalplats och plötsligt är inte ens en slutspelsplats självklar.

Men efter bara en seger på de senaste fem matcherna var laget på väg mot ett trendbrott hemma mot jumbon Malmö.

Ledning med 2–0 efter två perioder efter mål av Sebastian Hartmann och Malmöprodukten Magnus Pääjärvi.

Men tredje perioden hann knappt dra i gång förrän Malmö hade vänt.

Markus Lauridsen, Carl Söderberg och Thomas Schemitsch gjorde var sitt mål inom loppet av 87 sekunder och sedan ökade Ponthus Westerholm på till 4–2.

Kollapsen var ett faktum.

– Målen bara kommer från ingenstans. Där måste vi sätta stopp för skiten, säger Lander.

Timråkaptenen reducerade, men mer blev det inte.

I stället kunde Malmö göra ytterligare två mål, det sista i tom bur.

Timrå ligger kvar på åttonde plats och missade chansen att gå upp på kvartsfinalplats. Ned till slutspelsstrecket skiljer fem poäng.

– Nu måste luften rensas ut inför nästa match, säger Lander.

Malmö är i praktiken redan kvalklart som jumbo, men segern gav självförtroende inför en nervkittlande vår.

– Jag är grymt imponerad av killarna. Det finns en jäkla kraft i det här gänget. Det ger energi till gruppen, säger Malmötränaren Tomas Kollar.