Timrås premiärhjälte: "Ska bara förstöra"

34 räddade skott. Och så två straffräddningar på det. Jacob Johansson stod i vägen för det mesta när Timrå bortaslog Frölunda med 3–2 efter straffar. –Det är alltid kul att hamna i situationer med mycket press, säger Timråmålvakten.

Timrås målvakt Jacob Johansson blev matchvinnare, med bland annat två räddade straffar i segern mot Frölunda.

Ishockey2022-09-17 17:53

Frölunda vann samtliga matcher mot Timrå förra säsongen.

Men Timrå har rustat truppen rejält – särskilt på forwardssidan. Medan klubbens offensiva värvningar hyllats har det dock funnits en del farhågor kring det defensiva.

Det har målvakten Jacob Johansson svårt att hålla med om.

– Det finns många experter, sedan hur mycket experterna kan, det är ju en annan fråga, säger han.

– Vi får väl se hur det går under säsongen. Men det känns som att vi har ett bra lag på alla positioner.

Jacob Johansson fick mycket att göra i premiärmatchen, när Timrå drog på sig en rad utvisningar, inklusive fem minuter när Erik Walli-Walterholm åkte på ett matchstraff i slutet av mittperioden.

Matchen bjöd dock på ett relativt ineffektivt powerplay-spel av Frölunda.

– Det var ganska många minuter. Givetvis behöver vi avgöra matchen i powerplay. Gör man inte det där tredje målet i SHL kan man åka dit som vi gjorde i tredje perioden, så jag hoppas att det blir en läxa, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

"Åter fulltaligt"

I stället var det Elmeri Eronen som ordnade ett ledningsmål för Timrå, precis efter en Frölundautvisning i första perioden.

Till slut – efter fjärde numerära överläget – fick dock även Frölunda in SHL-säsongens första mål. Den här gången var det Timrå som precis fått fullt manskap när Anders Grönlund sköt in 1—1 i krysset.

Trenden var satt.

Även nästa mål kom precis efter ett numerärt överläge och speakern hade knappt hunnit säga ”Timrå åter fulltaligt” innan Jere Innala gjorde 2—1 till hemmalaget i början av mittperioden.

Efter ledningsmålet tog Frölunda över matchen mer och mer. I stället kvitterade Emil Pettersson dock till 2–2 när Timrå fick chansen med en spelare mer på isen i sista perioden.

"Hade bra kontroll"

Efter 2–2 efter tre perioder och förlängning krävdes en oviss straffläggning för att dela ut extrapoängen.

Där klev Jacob Johansson fram med två fina straffräddningar.

– Det är väl utespelaren som har press på sig. Han ska ju skapa, jag ska ju bara förstöra. Fast så är det ju hela tiden för mig, säger Johansson med ett brett leende.

– Det är klart att det är svårt, det är skickliga spelare man möter. Men jag tycker att jag hade bra kontroll på alla straffarna. Jag hade lite oflyt på första bara, den touchar plocken och seglar in. Men det spelar ju ingen roll, vi vinner ju ändå.