Timrås rövare gick hem – Pääjärvi avgjorde

Förlängningsavgörande mot SHL:s tabelletta Örebro. Då kastade Timrå fram en ny variant – och en gammal matchhjälte. Med sitt första Timråmål på tolv år fixade Magnus Pääjärvi 3–2-segern på bortaplan.

Magnus Pääjärvi gjorde sitt första mål för Timrå på tolv år när laget slog Örebro på bortaplan. Arkivbild.

Magnus Pääjärvi gjorde sitt första mål för Timrå på tolv år när laget slog Örebro på bortaplan. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2022-10-29 20:45

Med knappt två minuter kvar av förlängningsavgörandet i Örebro skedde det oväntade. När Timrå hade pucken i sin ägo satte plötsligt målvakten David Rautio fart mot det egna båset.

In hoppade Anton Wedin och gästerna chansade på att spela i numerärt överläge, fyra mot tre, med risken att bli av med pucken och låta Örebro avgöra i tom kasse.

Rövaren gick hem.

En minut senare skickade nämnde Wedin ett skott mot mål som Jonas Arntzen inte kunde hålla. Returen plockade Magnus Pääjärvi upp, och vevade in segermålet.

Det var 31-åringens första mål, i andra matchen, sedan comebacken i Timråtröjan. Senaste gången han spelade i laget var säsongen 2009–10.

– Det är kul att göra mål på ett sådant sätt, säger Pääjärvi till C More.

– Det var ett tag sedan (jag spelade i Timråtröjan), men det är jäkligt kul. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Timrå. Jag är mycket glad att vara tillbaka här.

Varianten att plocka målvakten i förlängningen kom inte som någon blixt från klar himmel, medger den rutinerade forwarden.

– Jag har hört lite snack om det, bakom stängda dörrar, att vi kanske skulle göra det. Och så gjorde vi det i dag. När det blir fyra mot tre så blir det tufft för det andra laget. I dag var det gött att få in en kasse, säger Pääjärvi.

Timrå ligger sexa i den haltande SHL-tabellen, sex poäng bakom serieledande Örebro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!