Tio frågor till VH-backen

Vi fick en pratstund med Pelle Ström inför matchen mot Hanhals ikväll. Backen med Vimmerby Hockey som moderklubb berättar bland annat att han drömmer om HockeyAllsvenskan. Här är tio frågor – tio svar.

Pelle Ström drömmer om allsvenskt spel med moderklubben Vimmerby Hockey.

Pelle Ström drömmer om allsvenskt spel med moderklubben Vimmerby Hockey.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-01-23 14:21
1) Det sägs att du är den som pratar mest i omklädningsrummet. Är det så?

– Haha. Jag vet inte. Men det kan nog vara så. Jag är ganska så ”tjabbig” och har alltid varit det. Jag försöker också peppa så gott jag kan och få igång lagkamraterna. Sedan är det inte bara jag som snackar mycket, det finns många ledare i det här laget.

2) Ni har tre raka segrar, Mariestad, Troja och Kristianstad. Hur långt kan det här bära?

– Jag tror att vi kan nå jättelångt. Det känns så. Det gäller att vi fortsätter att jobba lika hårt som vi gjort hela säsongen och offrar oss för laget. Det är den största anledningen till att det har gått så här bra.

3) Ni vann grundserien. Ni ligger trea nu med toppkänning. Men är det verkligen en fördel att vinna Allettan och gå raka vägen till playoff tre?

– Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om det. Om jag har förstått det rätt så blir det ett par veckors uppehåll för det laget som vinner Allettan inför playoff tre. Men samtidigt är det ju så att vi vill vinna varenda match.

4) Senast spelade ni i en fullsatt hall (1750 åskådare) och för ett tag sedan lirade ni mot Tranås, där det var ett jäkla tryck. Hur var känslan att spela de här matcherna?

– Hur kul som helst. Det är inspirerande och roligt. Sedan kan det förstås vara olika hur man reagerar. Vissa spelare kanske blir nervösa, medan andra tänder till lite extra.

5) Det har varit mycket diskussioner kring ishallen. Nu ska den rustas upp. Vad betyder det?

– Det är såklart jättebra. Vi har en rink som är för liten och något var tvunget att hända. Sedan är det andra saker som behöver göras i ordning, till exempel omklädningsrummet.

– Som det är idag, så är det skillnad var man spelar. Det känns mycket proffsigare att komma till hallar som i Ljungby, Kallinge, Kristianstad och Nybro. Den i Nybro är väldigt fin och nästan en perfekt arena.

6) Vad tycker du om din egen säsong så här långt och är det något du vill utveckla i ditt spel?

– Jag tycker att det har gått okej för min del. Jag kanske inte har gjort några riktiga kanonmatcher, men har hållit en jämn nivå. Det känns som att jag har blivit en mer komplett hockeyspelare.

7) Vimmerby Hockey har varit en bra språngbräda för spelare att nå högre upp. Har du några allsvenska drömmar?

– Absolut. Det vore fantastiskt att få spela i Allsvenskan med Vimmerby. Det känns som att vi kan nå dit med VH. Vi har ett starkt lag, men självklart är det tufft.

8) Din pappa (Krister) spelade hela sin karriär i Vimmerby. Och du har varit moderklubben trogen. Hur tufft vore det att byta klubb om det skulle bli aktuellt?

– Som sagt, helst av allt vill jag gå upp i Allsvenskan med VH, men visst skulle jag kunna tänka mig att byta klubb för att spela högre upp om det nu skulle bli aktuellt någon gång.

9) Tränaren Phil Horsky får mycket beröm. Vad betyder han för laget?

– Han betyder otroligt mycket. Phil är en jättebra tränare. Seriös och väldigt kunnig. Han har det mesta och han älskar verkligen ishockey. Och han har förmågan att få med sig alla att älska hockey.

10) Hur går dina tankar kring matchen mot Hanhals?

– Dom är bra och vi måste vara ödmjuka. Det är unga killar, som bara kör. Hela tiden. De är inte så strukturerade. Det gäller att vi är på tårna och jobbar hårt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!