Tio nyförvärv har plockats in: "Kommer bli tuffare"

Hockeylaget Virserums SGF har värvat friskt inför den kommande division 3-säsongen. Sporten tog ett snack med tränaren Wictor Holmberg inför seriestarten och bad honom bland annat att berätta om varje nyförvärv.

Virserums SGF har förstärkt laget med en hel del spännande spelare. Tränaren Wictor Holmberg ser fram emot säsongen som kommer.

Virserums SGF har förstärkt laget med en hel del spännande spelare. Tränaren Wictor Holmberg ser fram emot säsongen som kommer.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-09-29 13:00

Efter en fin grundserie i Hockeytrean tog sig Virserum till Alltrean. Där blev det betydligt tuffare och bara en seger på 14 matcher.

Frågan är då vad man kan förvänta sig av laget den här säsongen? Tränaren Wictor Holmberg är tydlig i sitt svar:

– Fart. Vi kommer vara ett fartfyllt och offensivt lag. Spetsen kommer vara vår första- och andrafemma och sen får vi fortsätta gneta med det andra.

Om laget fick en behaglig resa i grundserien förra året, så räknar VSGF-tränaren med betydligt tuffare tag nu.

– Det finns många bra lag i serien och det kommer bli svårare i år. Åseda, Skillingaryd, Värnamo, Lenhovda och vi är riktigt bra lag som alla har något intressant på gång. Föregående år har nästan hela serien innan jul varit som en transportsträcka. Nu kommer vi få kriga, menar han.

Vilka spelare har stuckit ut under försäsongen?

– Vimmerbykillarna Joel Stridell och Martin Holmstrand har sett riktigt bra ut. Sen hoppas man som alltid att spelare som är kvar ska ta ett kliv till den här säsongen. Det verkar som att alla har gjort det.

undefined
Wictor Holmberg är tränare för Virserums SGF.

Vad gäller nyförvärv så finns det en hel del intressanta namn där. Här är Wictor Holmbergs omdöme om nyförvärven som kommit in i laget:

Jacob Axelsson: En väldigt skolad målvakt som är lugn och sansad i sitt spel. Han är seriös och vill bli bättre hela tiden. Det finns en hel del potential i honom. Förstaårssenior, dessutom.

Theo Karlsson: Spelskicklig back, som är ganska smart och oftast gör bra val. Är junior och är fortfarande lite valpig, men han är stabil och kommer att göra mycket poäng. Har ett bra skott.

Jonathan Johansson: Stor, stark och riktigt snabb. Spelar med hög fart hela tiden och har ett jäkla skott. Nästan lite för fysisk i sitt spel, haha. Det blir många "open ice"-tacklingar.

Oskar Bak: Spelade i division 2 förra året och i polska andraligan innan det. Är en toppback. Lurig med klubban och slår fina passningar, samtidigt som han alltid ligger rätt i egen zon. Inte så jättefysisk.

Szymon Bieniek: Skulle påstå att han är vår bästa back. Är lagets mest vältränade och är oerhört tuff och fysisk. Är även fruktansvärt skridskostark och har riktigt bra händer och ett riktigt bra skott.

Edvin Berggren: En lurig spelare. Det är inte alltid man vet vad han ska göra med pucken och det är knappt han vet det själv. Men han har kommit in och gjort det bättre än jag hoppats på. En rolig spelare att titta på.

Tanner Hilderbrandt: Jag står fast vid att det är den bästa spelaren jag hämtat hit. En fruktansvärt bra ledare. Hjälper de yngre, pratar hela tiden och håller en bra nivå. Trots att han varit proffs i många år så är han väldigt ödmjuk och jobbar hårdare än alla andra. På isen märks det att han spelat högre upp. Stor och stark med ett otroligt spelsinne. Stjärnspelare.

Daniel Öhlund: Blir kapten för säsongen och tar ett stort ansvar både på och utanför isen. Bidrar med mycket energi och har sett riktigt bra ut under försäsongen. Kommer göra mycket poäng.

Noel Klein: Grovjobbare. Ganska stor med ett bra skott. En rivig spelare, som gör som han blir tillsagd och håller till i tredje- eller fjärdelinan. En tränares drömspelare.

Damian Caringi: Riktig jäkla kanonkula. Har ett väldigt bra handledsskott och är smart på isen. Han har sett väldigt spännande ut.

VSGF spelar sin premiär 2 oktober, borta mot Eksjö HC.

Målvakten Robert Davidsson är en av de som lämnat VSGF.
Målvakten Robert Davidsson är en av de som lämnat VSGF.
VSGF:s nyförvärv

Målvakt: Jacob Axelsson, Tingsryds AIF.

Backar: Theo Karlsson, Boro/Vetlanda HC, Oskar Bak, Söderhamn/Ljusne HC, Szymon Bieniek, New Jersey Rockets, Jonathan Johansson, Boro/Vetlanda HC.

Forwards/Centrar: Edvin Berggren, Boro/Vetlanda HC, Tanner Hilderbrandt, Peoria Rivermen, Daniel Öhlund, Åseda IF, Noel Klein, Boro/Vetlanda HC, Damian Caringi, Maryville University.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!