Tionde raka för Skellefteå – slog Djurgården

Seriens formstarkaste lag mot det formsvagaste. Ett lag som rider på en framgångsvåg, ett annat där det mesta går emot just nu. Då förlängde Skellefteå sin segersvit till tio raka efter 4–1 mot Djurgården, som förlorade sin sjätte match i rad.

Simon Robertsson, 17, gjorde ett av Skellefteås mål mot Djurgården.

Ishockey2021-02-04 21:27

– Vi har en oerhörd tro på det vi gör. Över 60 minuter är vi svårslagna, säger Skellefteåforwarden Andreas Wingerli till C More.

Nu är Skellefteå på jakt efter att slå sin längsta segersvit. Säsongen 15/16 vann Västerbottenslaget tolv matcher i rad i SHL.

När man väl kom i gång i den här matchen bjöd Skellefteå upp till sitt sedvanliga snabba och kreativa anfallsspel.

Djurgården nätade först

Men det var Djurgården som inledde bäst och tog ledningen mitt i öppningsperioden genom Niclas Bergfors. Hemmabacken Oskar Nilsson slog en blindpassning till Bergfors som stod helt ensam framför Skellefteås mål och med ett skott längs isen kunde göra matchens första mål.

2021 har börjat riktigt knackigt för Djurgården. Fem raka förluster och inte nog med det, skadelistan har bara blivit längre och längre. Samtidigt som nyförvärvet Ryan Stoa inte var spelklar ännu saknades nu även William Eklund och Albin Grewe sedan förra matchen.

Stockholmslaget bjöd ändå på en stark inledning på den här svängiga matchen.

– Det är ett väldigt omställningskrig, fram och tillbaka hela tiden. Tycker ändå att det är en helt okej bortamatch, säger Djurgårdsforwarden Linus Andersson till C More i den andra periodpausen.

Då hade Skellefteå vänt till en 2–1-ledning med två mål inom en minut. Kvitteringen kom på en kontring efter att bortalaget varit millimeter ifrån att utöka sin ledning. Men pucken gick mellan benen på hemmamålvakten Gustaf Lindvall och strax utanför stolpen. I momentet efteråt kom Skellefteå tre mot två, där Rickard Hugg helt omarkerad vid den bortre stolpen kunde slå in pucken i öppet mål.

17-årig målskytt

Några timmar innan sin 18-årsdag slog sedan Simon Robertsson till med ett rappt handledsskott som överraskade Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg och gav Skellefteå ledningen i matchen.

– Riktigt skönt. Tycker det blivit bättre och bättre för egen del. Det har känts riktigt bra senaste matcherna när jag fått mer speltid, säger Robertsson efter säsongens första fullträff.

Slutresultatet fastställdes sedan i den tredje perioden genom två mål av Andreas Wingerli och Philip Broberg.