Tionde raka för Skellefteå – slog Djurgården

Seriens formstarkaste lag mot det formsvagaste. Ett lag som surfar på en stor framgångsvåg, ett annat där det mesta går emot just nu. Då förlängde Skellefteå sin segersvit till tio raka efter 4–1 mot Djurgården, som förlorade sin sjätte match i rad.

Simon Robertsson, 17, gjorde ett av Skellefteås mål mot Djurgården.

Ishockey2021-02-04 21:57

– Skönt. Vi sa innan att det skulle vara surt att komma till nio men inte till tio. Det gäller att fortsätta så här. Nu går vi stenhårt för elva vinster inför uppehållet, säger Skellefteåforwarden Andreas Wingerli som gjorde 3–1 i numerärt överläge i den tredje perioden.

– Extra kul att få sätta dit den eftersom jag missat mycket på slutet.

Nu är Skellefteå på jakt efter att slå sin längsta segersvit. Säsongen 15/16 vann Västerbottenslaget tolv SHL-matcher i rad.

När man väl kom i gång i den här matchen bjöd Skellefteå upp till sitt sedvanliga snabba och kreativa anfallsspel. Stundtals snurrade inte minst Andreas Wingerli och Jonatan Berggren friskt med motståndarna.

Djurgården hade 1–0

Men det var Djurgården som inledde bäst och tog ledningen mitt i öppningsperioden genom Niclas Bergfors. Hemmabacken Oskar Nilsson slog en blindpassning till Bergfors som stod helt ensam framför Skellefteås mål och med ett skott längs isen kunde göra matchens första mål.

– Vi började bra, moralen var där. Sedan kommer vi ifrån varann i laget, säger Djurgårdens målskytt, som har klart för sig vad som krävs för att laget ska börja vinna igen:

– Vi måste fortsätta att jobba på dels disciplinen och dels moralen. Alla måste dra sitt strå till stacken. Vi måste komma tillsammans som grupp och se till att vi kan jobba i 60 minuter.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson är inne på samma linje.

– Hockey är egentligen ganska enkelt. Man ska spela ishockey och man ska tävla ishockey i 60 minuter. Vinna närkamper och backchecka. I första perioden gjorde vi det, men inte i andra och tredje. Då blir det så här, säger Ohlsson.

Med två mål inom en minut i den andra perioden vände Skellefteå ett 0–1-underläge till ledning med 2–1.

Kvitteringen kom på en kontring efter att bortalaget varit millimeter ifrån att utöka sin ledning. Men pucken gick mellan benen på hemmamålvakten Gustaf Lindvall och strax utanför stolpen. I momentet efteråt kom Skellefteå tre mot två, där Rickard Hugg helt omarkerad vid den bortre stolpen kunde slå in pucken i öppet mål.

17-årig målskytt

Några timmar innan sin 18-årsdag slog sedan Simon Robertsson till med ett rappt handledsskott som överraskade Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg och gav Skellefteå ledningen i matchen.

Slutresultatet fastställdes sedan i den tredje perioden genom två mål av Andreas Wingerli och Philip Broberg.