Tipset: De går till Allettan

Sex omgångar återstår i den stekheta HockeyEttan södra. Sju lag fightas om fem platser till Allettan. Det är helt ovisst. Här får ni de återstående matcherna för de inblandade lagen. Vi kan konstatera att många av topplagen har ett stentufft program kvar.

Vimmerby toppar serien med sex omgångar kvar att spela. Vårt tips är att VH når 46 poäng när grundserien är över.

Vimmerby toppar serien med sex omgångar kvar att spela. Vårt tips är att VH når 46 poäng när grundserien är över.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-11-21 11:40

1) Vimmerby. 35 poäng (+19).

Helsingborg (h), Kristianstad (b), Kallinge (h), Troja (h), Nybro (b), Halmstad (h).

Kommentar: VH har gjort en stark säsong, med endast någon plump (Halmstad borta) i protokollet. Framför allt imponerar laget i special teams, boxplay och powerplay. Vårt tips är att Vimmerby tar elva poäng på de återstående sex matcherna. Det blir vinster efter full tid mot Helsingborg, Kallinge och Halmstad. Nybro betvingas efter straffar. Poäng: 46.

2) Kristianstad. 32 poäng (+12).

Nybro (b), Vimmerby (h), Troja (b), Mörrum (h), Dalen (h), Kalmar (b).

Kommentar: 14 friska pinnar in på kontot för KIK. Det är vad vi tror för det tunga, rutinerade Skånelaget som i många år trånat efter att ta sig upp i elithockeyn och spel i Allsvenskan. Om vår titt i kristallkulan stämmer innebär det att Vimmerby och Kristianstad hamnar på samma poäng när HockeyEttan södra summeras: Poäng: 46.

3) Troja 30 poäng (+29)

Hanhals (h), Helsingborg (b), Kristianstad (h), Vimmerby (b), Kallinge (b), Nybro (h).

Kommentar: Exallsvenska Troja har ett starkt tryck på sig, inte minst från hemmafansen. Tänk tanken om att Ljungbylaget skulle missa Allettan! Uhh, då lär väl den sympatiske tränaren Roger Forsberg få kicken direkt. Nu kommer det inte att hända, tror vi inte i alla fall. Troja vinner fem av de sex återstående matcherna. Enda plumpen kommer mot Kallinge borta.

Poäng: 45.

4) Kallinge 30 poäng (+22)

Halmstad (h), Nybro (h), Vimmerby (b), Kalmar (h), Troja (h), Dalen (b).

Kommentar: KRIF möter visserligen fyra av toppkonkurrenterna. Känslan är ändå att KRIF har ett något ”lättare” program kvar jämfört med VH, Kristianstad och Troja, främst tack vare att fyra av matcherna spelas på hemmais. Tar 12 poäng sista sex. Kallinge är i bra form och har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Poäng: 42.

5) Nybro 29 poäng (+16)

Kristianstad (h), Kallinge (b), Halmstad (h), Dalen (b), Vimmerby (h), Troja (b).

Kommentar: Svettigt värre för Nybro. De får verkligen bekänna färg när vi nu går in i slutfasen av serien. Har ett megatufft matchschema framöver, med fem av sex kamper mot topplagen. Har seriens poängkung Janne Kivilahti i laget. Är det han som blir tungan på vågen i fighten om en Allettan-plats? Nej, vi tror inte det. Poäng: 36.

6) Hanhals 29 poäng (+5)

Troja (b), Dalen (h), Kalmar (b), Halmstad (b), Mörrum (h), Tyringe (b).

Kommentar: Laget från Kungsbacka är rejält i stöten. Hanhals har gått segrande ur striden i åtta av de nio (!) senaste matcherna. Ett makalöst facit. Vem hade trott det. Nu är de på allvar med och kämpar om topp-fem. Vi tror också att de lyckas och tar tio pinnar på kvarvarande matcher. Poäng: 39.

7) Dalen 27 poäng (-4)

Tyringe (h), Hanhals (b), Helsingborg (h), Nybro (h), Kristianstad (b), Kallinge (h).

Kommentar: Nej, det blir ingen Alletta för Per Gustavssons gäng. Fyra av matcherna ska visserligen liras hemma i Skandia Mäklarna Center i Norrahammar. Poäng: 34.

Med de här tippade resultaten innebär det att Vimmerby och Kristianstad hamnar etta och tvåa i serien, på samma poäng. Troja skuggar strax därbakom med 45 inspelade poäng. Kallinge slutar fyra och Hanhals smiter förbi Nybro och tar den åtråvärda femteplatsen, som betyder spel i Allettan.

Kallinge är i bra form och kommer topp-fem.
Kallinge är i bra form och kommer topp-fem.

Krönika

Torbjörn Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!