Tipset – så slutar åttondelarna i slutspelet

Valen är gjorda och datumen är satta. Nu väntar vi bara på att pucken ska släppas. På tisdag börjar åttondelsfinalerna i Hockeyettan – och vi har tippat hur det slutar.

Åtta matchserier ska spelas. Så här tror vi att det går i dem.

Åtta matchserier ska spelas. Så här tror vi att det går i dem.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-03-28 14:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vimmerby mot Mörrum

Kommentar: VH får gälla som favoriter, med tanke på att man vunnit tre av fyra matcher mot Mörrum den här säsongen. Men... "Laxarna" har överraskat tidigare och kan göra det igen. Poängkungen Marcus Paulsson bär laget och vaknar han på rätt sida så har Mörrum chansen. Inget av lagen har spelat på snart två och en halv vecka, så det finns en del frågetecken kring formen. 

Tipset: Vimmerby vinner med 2–1 i matcher.

Boden mot Kalix

Kommentar: Succegänget Boden fick välja först och överraskade knappast med valet av Kalix. Här får Kristoff Kontos (tidigare VH-spelare) och hans Boden gälla som storfavoriter. Kalix kommer inte ha mycket att sätta emot, tror vi.

Tipset: Boden vinner med 2–0 i matcher. 

Nybro mot Borlänge

Kommentar: Nybro vann den södra Allettan och har beskrivits som favoriter den här säsongen, tillsammans med Boden. Valde Borlänge och kommer få en behaglig resa till kvartsfinal. Litet frågetecken med tanke på att nyckelspelaren Sebastian Borg är skadad för resten av säsongen i Vikings, men det ska inte påverka allt för mycket här.

Tipset: Nybro vinner med 2–0 i matcher. 

Hudiksvall mot Piteå

Kommentar: Lagen har inte mötts den här säsongen, så det är ovisst. Hudiksvall har gjort det bra under säsongen och var rankade som trea inför åttondelarna. Piteå kommer å andra sidan från ett bra Play In med två raka vinster mot Vallentuna, så formen är god. Vi tror ändå att "Hudik" går vinnande ur striden, med två raka segrar.

Tipset: Hudiksvall vinner med 2–0 i matcher.

Dalen mot Mariestad

Kommentar: Två lag som känner varandra väl. Dalen har vunnit tre av fyra möten lagen emellan och kommer in med en bra känsla, i synnerhet eftersom man imponerade stort i Allettan och slutade tvåa i den södra serien. Men Mariestad borta är alltid en tuff match och får västgötarna med sig en seger där kan detta sluta hur som helst. På förhand kanske den tuffaste matchen.

Tipset: Dalen vinner med 2–1 i matcher.

Forshaga mot Visby/Roma

Kommentar: Öppet? Ja, verkligen. Visby har, till skillnad från tidigare säsonger, varit starkare borta än hemma. Då kan två bortamatcher vara en fördel. Hemma på Gotland har man varit ganska svaga, även om man vann där mot Halmstad i Play In. Forshaga vinner nog en match, men sedan blir det Visby som knycker avancemanget.

Tipset: Visby vinner med 2–1 matcher.

Teg mot Troja/Ljungby

Kommentar: Teg från Umeå fick välja näst sist, och överraskade lite genom att välja "mardrömsmotståndet" Troja. Dock är Troja inte rankade, vilket innebär att man eventuellt har två bortamatcher i Umeå. Det finns stora chanser till att Teg tar en seger, men det räcker inte. Ljungbylaget fixar en biljett till kvarten efter match tre.

Tipset: Troja vinner med 2–1 i matcher.

Huddinge mot Östersund

Kommentar: Huddinge fick nöja sig med Östersund. Det blir HIK:s tekniska "lirarhockey" mot ÖIK:s tuffa och fysiska hockey. Nyckeln för Östersund blir att hålla sig borta från utvisningsbåset i största möjliga mån. Då har man chans att ta sig vidare. Vi tror att jämtlänningarna löser detta över tre matcher.

Tipset: Östersund vinner med 2–1 i matcher. 

* De rankade lagen (som ovan skrivs till vänster) börjar borta på tisdag och avslutar med eventuellt två hemmamatcher.