Tipset: Så slutar dagens avgörande åttondelsfinaler

Vimmerby Hockey säkrade kvartsfinalplatsen i en dramatisk uppgörelse mot Mörrum i fredags. I eftermiddag ska ytterligare fyra kvartsfinallag adderas till de fyra som redan är klara. Avgörande matcher väntar. Så tror vi att det går.

Näpp. Huddinge får ge sig mot Östersund i den avgörande åttondelsfinalen - tror vi.

Näpp. Huddinge får ge sig mot Östersund i den avgörande åttondelsfinalen - tror vi.

Foto: Stig Hammarstedt

Ishockey2021-04-03 14:55

HUDDINGE–ÖSTERSUND: 2–4

Kommentar: Okej, Huddinge lär ha ett psykologiskt övertag efter vändningen i fredags. 0–2 blev då till seger med 3–2, där förre VH-spelaren Christian Blomqvist frälste Stockholmsgänget. Vi tror ändå att Östersund snor åt sig kvartsfinal-biljetten. Östersund är tunga att möta och nog borde väl ändå storsegern (6–0) hemma mot just Huddinge i tisdags bero på något? Just det, de är det något bättre laget – trots att de är lägre rankat. 

HUDIKSVALL–PITEÅ: 2–3

Kommentar: Vi sticker ut hakan igen, om vi nu kan prata i de termerna om ett rafflande och egentligen helt ovisst möte mellan två jämna lag. Hudik är rankat trea av alla lag i åttondelsfinalerna. Det innebär också att de har pressen på sig att ta ett steg till. Piteå slår ur underläge och går segrande ur striden – tror vi. 

BODEN–KALIX: 4–1

Kommentar: Inte ska väl Kalix kunna skrälla igen? Nej. Oddsen är kraftigt på Bodens sida. Inte bara grundat på fredagens kross (7–0), utan mest beroende på att de helt enkelt är ett bättre lag. Tipset är att ett Boden fullt med självförtroende kommer ut stenhårt och får såväl ett mentalt som spelmässigt och målmässigt övertag. Kalix kommer streta emot på ett annat sätt än i går, men orkar inte hela vägen. 

FORSHAGA–VISBY: 2–3

Kommentar: Ena stunden lutar det åt Forshaga, i den andra Visby. Det svänger fram och tillbaka i huvudet och det är svårt att komma till ett beslut. En liten svag känsla säger dock att det blir Visby/Roma som tar hem det här. Laget är betydligt starkare på bortais än vad de visat hemma på Gotland. Hur som helst, det kommer bli en spännande eftermiddag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!