Tipset: SÄ slutar den södra Hockeyettan

Förberedelserna Àr gjorda. TrÀningsmatcherna spelade. I helgen Àr det seriepremiÀr. SÄ hÀr tror vi att grundserien i södra Hockeyettan slutar.

HÀr Àr vÄrt vinnartips. De tar hem grundserien i södra Hockeyettan.

HÀr Àr vÄrt vinnartips. De tar hem grundserien i södra Hockeyettan.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2020-10-02 06:50
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

12) TYRINGE

Kommentar: Det sĂ€gs att Tyringe blir snĂ€ppet vassare den hĂ€r sĂ€songen, men det tror inte jag. Jag har skĂ„ningarna pĂ„ plats tolv Ă€ndĂ„. De imponerade sannerligen inte pĂ„ mig förra vintern – och det ska mycket till för att de ska göra det den hĂ€r sĂ€songen. Har inte hĂ€nt sĂ„ mycket matnyttigt i den truppen. 

11) BORÅS

Kommentar: Harvade i den undre regionen 2019/2020. FĂ„r göra det igen. Men okej, jag gillar verkligen Henrik Eriksson, som enligt mitt tycke var en av seriens bĂ€sta. Har en ny trĂ€nare i Johan Hellström. 

10) HANHALS

Kommentar: Hade ett tufft fjolĂ„r. Har ny trĂ€nare dĂ„ Jan Eriksson ansluter frĂ„n BorĂ„s och dĂ€r Niclas Högberg valt TranĂ„s istĂ€llet. TvĂ„ starka förvĂ€rv i högst meriterade Jens Hellgren, backen med tio allsvenska sĂ€songer bakom sig och sĂ„ dĂ„ Mattias Elfström. Men nja, det ska inte rĂ€cka till för att ta plats i mitten. 

9) MÖRRUM

Kommentar: Marcus Paulsson, som tillsammans med Adam MelĂ©n och Adam Ingvarsson bildade en av seriens vassaste offensiva enheter förra sĂ€songen, Ă€r kvar. Trion var topp-sex i poĂ€ngligan, som vanns av Vimmerbys Roman Semjonovs. FrĂ„gan Ă€r hur stark mĂ„lvaktssidan Ă€r? DĂ€r finns 19-Ă„ringarna Emil Cederlund och Didrik Jansson. 

8) KALMAR

Kommentar: Det upphaussade Kalmar-laget misslyckades och hade det tufft ekonomiskt förra Ă„ret. Kom tvĂ„a bakom Vimmerby i fortsĂ€ttningsserien och min kĂ€nsla Ă€r att de kommer fĂ„ jobbigt att nĂ„ Allettan Ă€ven den hĂ€r gĂ„ngen. Å andra sidan, kravbilden och förvĂ€ntningarna har minskat. Det kan kanske fĂ„ Crus-Rydberg och hans KHC-polare att lyfta. 

7) HALMSTAD

Kommentar: Vad i...? Förra sĂ€songens succĂ©lag bara sjua? Det kan förstĂ„s vara ett tips som Ă€r helt uppĂ„t vĂ€ggarna. Hammers har fĂ„tt behĂ„lla stommen, men har Ă€ndĂ„ tappat tre tongivande spelare som Sebastian Åkesson (Tingsryd), Victor Gagic (Troja) och mĂ„lvakt Malmborg. Extra intressant att följa de tre tidigare VH-spelarna Alexander Andersson, Martin PĂ€rna och David Stenbacka (ny frĂ„n Hanhals). Om ytterst meriterade Alexander Johansson ansluter, som ryktet sĂ€ger, kan det förstĂ„s Ă€ndra hockeykartan och mitt tips en aning. 

6) KARLSKRONA

Kommentar: Det har varit allt annat Àn en "walk in the park" för KHK i förberedelserna; klubben som under uppmÀrksammade former tvingades lÀmna Allsvenskan. Nu fÄr det forna SHL-laget börja om i Hockeyettan, en nog sÄ svÄr uppgift. FrÄgan Àr om de tror det sjÀlva? Har sÄklart mÄnga skickliga spelare kvar i truppen.

5) KALLINGE

Kommentar: Vimmerbys stĂ€ndige konkurrent. De bĂ„da lagen har mötts massor av gĂ„nger. Gör det igen och vi kan som vanligt se fram mot spĂ€nnande möten mellan de bĂ„da. Som bekant besegrade VH Kallinge i playoff 1 i vĂ„ras. KRIF har till synes fĂ„tt ihop ett slagkraftigt lag Ă€ven denna vinter. Har en intressant offensiv, med spelare som bland andra Sebastian Magnusson och Alexander Heiver. I den hĂ€r spĂ€nnande miljön spelar numera ocksĂ„ VH-fostrade Eddie Levin. 

4) TRANÅS

Kommentar: Vad kan Niclas Högberg Ă„stadkomma i TAIF? Förmodligen en hel del. Trots den namnkunnige trĂ€narens intrĂ€de och en likaledes stark trupp, sĂ„ Ă€r Ă€ndĂ„ inte TranĂ„s crĂ©me de la crĂ©me för mig. Har vĂ€rvat starka poĂ€nggörare framĂ„t, bland annat Simon Rodling, Hampus Olsson och unge Christoffer Rapp frĂ„n Leksands J20-lag. Och hĂ€r finns som alltid giganten Fredrik Lindström. 

3) VIMMERBY

Kommentar: Visst, VH har tappat offensiv kraft i Semjonovs, Kontos och Salo, men har i gengĂ€ld stĂ€rkt upp med BĂ„genvik pĂ„ mĂ„lvaktssidan, en drös skickliga backar och nĂ„gra potentiella snipers som bland andra Jonas Nyman framĂ„t. Och kanske framför allt...trĂ€naren Phil Horsky Ă€r med frĂ„n första nedslĂ€pp den hĂ€r hösten. Bara det lĂ€r vara vĂ€rt Ă„tskilliga poĂ€ng nĂ€r vi summerar grundserien. 

2) TROJA

Kommentar: FĂ„r icke alls ovĂ€ntat mĂ„nga guldtips. AlltsĂ„, allt Ă€r som det brukar i Ljungbyland. Troja Ă€r vana att leva med favoritskap nĂ€r vi kommer till grundseriestatus. Har tappat mĂ„nga trotjĂ€nare, men har samtidigt fyllt pĂ„ med kvalitetsspelare i form av Gagic och Hampus Gustafsson. Bland de nya intressanta namnen finns ocksĂ„ MĂ„ns Hansson och Mölndals poĂ€ngsmaskin Jesper Emanuelsson. 

1) NYBRO

Kommentar: Starka nyförvĂ€rv och en knippe viktiga spelare frĂ„n den befintliga truppen som Ă€r kvar. Inte minst dĂ„ suverĂ€ne mĂ„lvakten Robin Johansson. LĂ€gg ihop alla pusselbitar och vips har man ett vinnande lag. Det Ă€r i alla fall vad jag tror. 

Allvin tror pÄ Nybro.
Allvin tror pÄ Nybro.