Tisell: "Herregud vad Vimmerby kom igång..."

Nybro Hockey vann kraftmätningen mot Vimmerby. Tränaren Mikael Tisell var mycket nöjd efteråt: "Vi är jätteglada. Vimmerby var verkligen svåra att handskas med".

Mikael Tisell var nöjd med tre nya poäng i Vimmerby.

Mikael Tisell var nöjd med tre nya poäng i Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-03-01 21:53

Tisell var märkbart belåten med resultatet och på det sätt som matchen till slut utvecklade sig. Efter den första perioden var det svårt att se hur Nybro skulle kunna vända på toppmötet. 

– Jag tycker att vi började bra första fem-sex minuterna, men sen...jäklar. Herregud vad Vimmerby kom igång. De spelade en underbar hockey med fart och bra offensiv och åkte mycket skridskor. Det märktes på deras självförtroende att de hade vunnit många matcher. 

VH gjorde både 1–0 (Ludvig Vännström) och 2–0 (Jonas Nyman) innan perioden var till ända. Tisell och Nybro kunde dra en lättnadens suck att perioden var över. 

– Vi visste varken ut eller in när Vimmerby satte press på oss. 

VH inledde bra även i mittperioden, men så kom den viktiga reduceringen efter en snabb spelvändning där Roope Elimäki kunde trycka in en retur i närmast öppen kasse. 

Tisell:

– Det var skönt att få den starten. Jag tycker att vi fick igång benen på ett bra sätt och stundtals var det nästan omvänt från första perioden när Vimmerby var så starka. 

Nybro lyckades både kvittera och även ta ledningen i slutet av mittperioden. I sista spelade gästerna kontrollerat och kunde vinna med 2–4 efter mål i slutminuten i öppen kasse. 

Vad var dina intryck av matchen?

– Det var en jäkla fart, precis som det brukar bli mot Vimmerby. Det var roligt och viktigt för oss att få med oss poängen härifrån. Och också ganska skönt för oss att bryta deras långa segersvit. 

Nybro närmade sig VH i tabelltoppen. Ett Nybro som är mitt uppe i ett mastigt spelschema med matcher var och varannan dag. 

– Det är helt otroligt. Alla uppskjutna matcher på grund av coronan gör det tufft för oss. Vi spelade i onsdags och lördags. Sen hade vi match idag (måndag) och så har vi matcher igen onsdag, fredag, söndag och tisdag...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!