”Titanen” får try-out-kontrakt med VIK

I dag berättade vår tidning att forwarden Fredrik Asplund får ett try-out-kontrakt med Västerviks IK. I dag kan vi avslöja att backen Oscar Karlsson, även kallad ”Titanen”, även han får ett try-out-kontrakt med den allsvenska klubben. – Det kommer att bli klart i nästa vecka, uppger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Foto: Mikael Kindman

Ishockey2016-06-02 15:16

– Det stämmer. Vi har tagit i hand på  det och jag skriver på i nästa vecka, säger Oscar Karlsson.

Oscar Karlsson är en minst sagt reslig och oöm kille, där av smeknamnet han fick av sina lagkompisar i Västerviks IK, dit har var utlånad från Linköpings HC under en del av fjolårssäsongen i division ett.

– Vi kommer att vara en back kort under en ganska stor del av säsongen. Vi vill vänta och se lite vad som händer på spelarmarknaden, säger Tomas Lind.

– Vi har bara tre platser kvar att fylla i truppen nu (en målvakt, en centerforward och en back). Men å andra sidan är de här sista tre värvningarna kanske de viktigaste. Vi vill få in lite spets, spelare som kan göra skillnad, säger Lind.

In i bilden

I samarbetet med Linköpings HC måste VIK avvakta och se hur det går för Gustav Forsling i hans try-out med NHL-klubben Chicago Blackhawks.

– LHC räknar kallt med att Forslund inte kommer att slå sig in i Blackhawks NHL-lag, och då är hans kontrakt så att han ska tillbaka till LHC.

– Det är där Oscar Karlsson kommer in i bilden. Vi vet vad Oscar kan och inte kan. Han är ju en spelare som spelar enkelt och inte krånglar till det, säger Lind.

– Oscar har velat det här ända sedan vi blev klara för Allsvenskan.

”Suveräna”

Precis som Fredrik Asplund får ”Titanen” ett try-out-kontrakt som sträcker sig fram till seriestarten.

– Jag ska göra allt jag kan för att vinna ett permanent kontrakt. Jag trivs oerhört bra i Västervik, både Mattias Karlin (tränaren) och Tomas Lind är helt suveräna, de vill alla spelares bästa och jag känner att det här blir bäst för min utveckling, avslutar Oscar Karlsson, som lämnar Linköping och flyttar till Västervik inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!